fbpx

Ministrstvo za obrambo bo za napake odštelo 10 milijonov

Zaradi napačnih odločitev pristojnih na ministrstvu za obrambo, bo le- to v letu 2017 moralo pripadnikom Slovenske vojske izplačati 10 milijonov evrov odškodnine. Slovenski vojaki so zahtevali odškodnino zaradi neizkoriščenih dni tedenskega počitka na misijah. Zahtevo za odškodnino je vložilo več kot 500 pripadnikov Slovenske vojske. Nekateri od teh so se poravnali pred vložitvijo tožbe na pristojno sodišče, drugi pa so iskali pravico na sodišču.
To pa ni bila edina napaka tega resorja, saj je ministrstvo za obrambo nepravilno izplačevalo neizkoriščene nadure. Ministrstvo za obrambo mora napako popraviti za pet let za nazaj. Vojaki so ob junijski plači skupaj prejeli 2,7 milijona evra vračila za nadure, preostanek pa bojo prejeli decembra za novembrsko plačo in sicer v skupni višini skoraj 6 milijonov evrov.

Sredstva za odškodnine vojakom so izplačevali iz sredstev obstoječega proračuna, iz namenskih sredstev s prerazporeditvami in drugimi dodatnimi sredstvi ministrstva za finance. Ministrica za obrambo je izjavila, da dodatna sredstva, ki jih je vlada letos namenila ministrstvu za obrambo ne bodo trpela.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …