fbpx

Ministrstvo za obrambo bo moralo plačati odškodnino zaradi delovne nezgode

Nekdanji vrhunski in poklicni padalki Avbelj Ireni je Delovno in socialno sodišče v Ljubljani priznalo pravico do odškodnine. In sicer je sodišče njenemu delodajalcu – Ministrstvu za obrambo – naložilo plačilo odškodnine v višini 90.000,00 EUR z obrestmi; 490,00 EUR mesečne rente in 200,00 EUR mesečnega plačila zaradi prikrajšanja iz naslova dodatnega pokojninskega zavarovanja. Irena Avbelj, ki je danes stara 52 let, je bila poveljnica šolskega padalnega centra Slovenske vojske. Avgusta 2011 se je hudo poškodovala na evropskem prvenstvu v skokih s padalom v Kikindi, ko ji je dve sekundi pred pristankom zatajil mehanizem za pristajanje. Odškodnino je zahtevala od delodajalca, saj je šlo za delovno nezgodo, za katero ni bila sama odgovorna. Sicer je Avbljeva zahtevala odškodnino v višini 160.000,00 EUR, vendar ji je sodišče prisodilo skoraj pol manj. Avbljeva je zaradi delovne nezgode prestala kar 18 operativnih posegov na levi nogi, desnem kolenu in hrbtu, morala pa je tudi končati športno kariero in se invalidsko upokojiti.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …