fbpx
Komu zaupati pridobivanje odškodnine

Komu zaupati pridobivanje odškodnine: primerjava 5 odškodninskih podjetij

Komu zaupati pridobivanje odškodnine

Kakšen občutek v vas vzbudi beseda odškodnina? Večina bi se strinjala, da gre za kompleksen pojem, ki ga je dobro prepustiti strokovnjakom. V Sloveniji se s pridobivanjem odškodnine ukvarja pet večjih odškodninskih podjetij. Komu zaupati v postopku pridobivanja odškodnine? Preverili smo poslovno statistiko petih odškodninskih podjetij. Ta očitno kaže, da je podjetje poraVnava d. o. o. vredna vašega zaupanja.

Ob prometni ali kakršni koli drugi nesreči, posameznik najprej pomisli na svoje zdravje. A morebitno dolgotrajno zdravljenje prinaša tudi finančne posledice, zato je odškodnina – če je ta mogoča – še kako dobrodošla. Znesek odškodnina pa je odvisen tudi od znanja in zavzetosti strokovnjaka za odškodnino. Posameznik se seveda sam odloči, komu zaupati ta zahteven proces, a prav je, da vam razkrijemo nekaj številk.

Pod drobnogled smo vzeli pet večjih odškodninskih podjetij, ki se ukvarjajo z odškodninskimi zahtevki: poraVnava d. o. o., Visoka odškodnina Planinšec, Snežič Branko s. p., Ambicija d. o. o. in Justicija d. o. o.

Dodati moramo, da se odškodninska podjetja ne ukvarjajo zgolj s pridobivanjem odškodnine ob prometnih nesrečah. Strokovnjaki podjetja poraVnava d. o. o. so uspešni tudi pri odškodninskih zahtevkih v primeru poškodb na delovnem mestu, na javnih površinah. Odlično statistiko beležijo tudi pri zahtevkih za dnevne odškodnine in v primerih, ko zavarovalnice ne izplačajo celotne odškodnine iz naslova nezgodnih zavarovanj. Posameznike in podjetja diskretno in uspešno vodijo tudi skozi stečaje. Že več kot 20 let so podjetje, ki ga tvorijo uspešni odškodninski pravniki, ki nudijo znanje in jamstvo za izplačilo priznane odškodnine. Za stranke so dosegljivi vse dni v tednu, 24 ur na dan.

Ostala omenjena podjetja se predvsem osredotočajo na pridobivanje odškodnine v primeru prometnih nesreč, poškodb pri delu in poškodb na javnih površinah. Razen Visoke odškodnine Planinšec in pogojno Justicije d. o. o., imajo preostala podjetja tudi zelo omejeno prisotnost na spletu.

Promet za posamezna odškodninska podjetja v letu 2022

Če pogledamo čiste prihodne od prodaje, je v lanskem letu najbolje šlo odškodninskemu podjetju poraVnava d. o. o. V lanskem letu so imeli namreč kar 809.938 € prihodkov od prodaje. Ob koncu finančnega leta so imeli za 12.089,00 € čistega dobička. Vse številke so po podatkih, dostopnih na bizi.si

Komu zaupati pridobivanje odškodnine: primerjava 5 odškodninskih podjetij 1

Takoj za njimi po uspešnosti so pri podjetju Snežič Branko s. p., kjer so imeli 153.898 € čistih prihodkov od prodaje, ter imeli 21.954 € čistega dobička. Sledi Visoka odškodnini Planinšec z 146,093 € prihodki in 5.121 € čistega dobička. Ambicija d. o. o. je imela prihodkov za 66.876 € in čistega dobička za 4.418 €. Podjetje Justicija d. o. o., ki je imela prihodkov za 32.094 €, leto pa končala z 21 € čistega dobička.

Število zaposlenih in poslovne enote

Na podlagi podatkov iz bizi.si, smo si tudi ogledali velikost posameznih odškodninskih podjetij. Najvišje povprečno število zaposlenih v letu 2022, je imela poraVnava d. o. o. s kar 19 zaposlenimi, sledila jim je Visoka odškodnina Planinšec z dvema zaposlenima ter Snežič Branko s. p. in Justicija d. o. o. s po enim zaposlenim. Ambicija d. o. o. nima zabeleženega nobenega zaposlenega. 

Komu zaupati pridobivanje odškodnine: primerjava 5 odškodninskih podjetij 2

Podoben trend vidimo tudi pri številu poslovnih enot, zabeleženih na bizi.si. poraVnava d. o. o. ima za svoje uporabnike na voljo kar 11 poslovnih enot v vseh večjih slovenskih mestih, Visoka odškodnina Planinšec ima 4 poslovne enote, Snežič Branko s. p. pa 2. Ambicija d. o. o. in Justicija d. o. o. pa po eno zabeleženo poslovno enoto.

Komu zaupati pridobivanje odškodnine: primerjava 5 odškodninskih podjetij 3

Bonitetne ocene

Poglejmo še bonitetne ocene. Pri bizi.si bonitetne ocene sestavljata dva dela. Prva, dinamična ocena je podana na podlagi razpoložljivih poslovnih podatkov, dnevnega stanja na TRR in morebitnih insolventnostnih postopkov. Drugi del ocene je finančna ocena za leto 2022. Narejena je na podlagi financ zadnjih treh let. Najvišja bonitetna ocena pri bizi.si je 100. Poleg tega bizi.si doda še barvno lestvico, ki nakazuje trend poslovanja podjetja.

Komu zaupati pridobivanje odškodnine: primerjava 5 odškodninskih podjetij 4

Če torej poleg zgornjih podatkov upoštevamo še bonitetno oceno na bizi.si, se je najbolj pogosto na najvišja mesta uvrščalo podjetje poraVnava d. o. o. Tudi pri bonitetnih ocenah je Poravnava d. o. o. z oceno 69 takoj za prvouvrščeno Ambicijo d.o.o. z oceno 85. Sledi Snežič Branko s. p., z bonitetno oceno 61, Justicija d. o. o., z bonitetno oceno 41, na zadnjem mestu pa je Visoka odškodnina Planinšec, z bonitetno oceno 20.

Blokade transakcijskih računov

V zadnjem letu je imelo podjetje Visoka odškodnina Planinšec trikrat blokiran račun, Ambicija d. o. o. pa je imela blokado transakcijskega računa dvakrat.

Ali ste vedeli?

Boniteta odličnosti poraVnava

Če vam statistika kaj pomeni, potem veste, komu zaupati.

Podjetje poraVnava d. o. o. pa se ne ponaša zgolj z zavidljivo statistiko, ampak tudi z osebnim pristopom, ki je danes zelo pomemben. Postopke vodijo tudi v več jezikih, strokovno, a razumljivo. poraVnava je naš zaveznik že več kot 20 let.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Švicarski franki

Vam švicarski franki ne dajo spati? Ste v tej valuti vzeli kredit, ste ga morda celo že odplačali? Potem ste seznanjeni z odločitvijo Vrhovnega sodišča,

Več »

Nateg vratnih mišic

Če berete ta članek, ste verjetno doživeli prometno nesrečo ali jo je kdo od vaših bližnjih. Če ste preverjali iskalni niz »nateg vratnih mišic«, se

Več »

Odvzem vozniškega dovoljenja

Odvzem vozniškega dovoljenja? Pridobite ga nazaj! So vam pristojni organi prepovedali nadaljnjo vožnjo in vam odvzeli vozniško dovoljenje ali ste presegli 18 kazenskih točk? V

Več »

Odškodnina prometna nesreča

ODŠKODNINA PROMETNA NESREČA: nujno preberite kdaj vam pripada! Odškodnina je precej težko razumljiv pojem, saj se z njim – dokler ga ne potrebujemo – niti

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …