fbpx

Kdo ima po vaše prav – vrhovni sodnik ali provosodni policist?

Pred nekaj tedni se je razvnela polemika v zvezi ravnanjem pravosodnega policista, ki je tekom opravljanja svojih delovnih nalog in dolžnosti, ustavil in privedel nazaj na pregled vrhovnega sodnika Jana Zobca, ki je bil nad ravnanje pravosodnega policista ogorčen in je kasneje celo zapisal, da je šlo za grob poseg izvršilne oblasti v sodno.

Vrhovni sodnik Jan Zobec, ki pravosodnemu policistu očita napad, je bil s strani predsednika Vrhovnega sodišča Damijana Florjančiča pozvan, da se opraviči zaradi te svoje trditve. No, vrhovni sodnik Zobec pa se je na poziv predsednika Vrhovnega sodišča odzval z lastnim javnim pozivom, naj se opraviči Florjančič, saj da gre za hude obtožbe na njegov račun. Zobca so sicer podprli nekateri kolegi iz pravne stroke, toda njegovo ravnanje so obsodili v Sindikatu delavcev v pravosodju. Ravnanje pravosodnega policista je pod drobnogled vzela komisija uprave za izvrševanje kazenskih sankcij in ugotovila, da je bilo njegovo ravnanje zakonito, sorazmerno in strokovno ustrezno. Primer bo sicer na naslednji seji obravnaval Sodni svet.

Kaj pa vi mislite, kdo se tukaj moti?

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …