Irski letalski prevoznik Ryanair je nedavno uvedel nov pravilnik po katerem bo od novembra naprej potnikom zaračunaval ročno prtljago. Po novem bo potnik brezplačno lahko s seboj vzel le manjšo torbo, a le če jo bodo lahko spravili pod sedež pred seboj. Manjši, največ 10-kilogramski kovček, ki se sicer običajno šteje kot ročna prtljaga bo potrebno doplačati. Zaradi  novega pravilnika je italijanski varuh konkurence proti irskemu letalskemu prevozniku uvedel preiskavo. Varuh je prepričan, da je ročna prtljaga ključni element prevoza, zato bi morala biti ta storitev že vključena v ceno letalske vozovnice.

 

Po poročanju BBC je italijanski urad za varstvo konkurence mnenja, da lahko nova pravila privedejo do nepoštene konkurence, saj bi s tem Ryanair lahko oglaševal nižje cene vozovnic od konkurence. Italijanski urad za varstvo konkurence je zato mnenja, da bo moral Ryanair povrniti denar vsem svojim strankam, ki bodo postale tarče nepoštenih dodatnih stroškov.

 

Ryanair je nova pravila domnevno sprejel, da bi s tem izboljšal točnost vzletov in prihodov svojih letal in s tem zmanjšal zamude letov.

 

V kolikor je imelo tudi vaše letalo zamudo ali je bil vaš let odpovedan, vam svetujemo, da poiščete strokovno pravno pomoč.

Za več informacij v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine nas pokličite na brezplačno tel št.080 13 14 ali  na info@poravnava.si

Italija preiskuje Ryanair zaradi pravil o ročni prtljagi
Ocenite to stran