fbpx

Italija preiskuje Ryanair zaradi pravil o ročni prtljagi

Irski letalski prevoznik Ryanair je nedavno uvedel nov pravilnik po katerem bo od novembra naprej potnikom zaračunaval ročno prtljago. Po novem bo potnik brezplačno lahko s seboj vzel le manjšo torbo, a le če jo bodo lahko spravili pod sedež pred seboj. Manjši, največ 10-kilogramski kovček, ki se sicer običajno šteje kot ročna prtljaga bo potrebno doplačati. Zaradi  novega pravilnika je italijanski varuh konkurence proti irskemu letalskemu prevozniku uvedel preiskavo. Varuh je prepričan, da je ročna prtljaga ključni element prevoza, zato bi morala biti ta storitev že vključena v ceno letalske vozovnice.

Po poročanju BBC je italijanski urad za varstvo konkurence mnenja, da lahko nova pravila privedejo do nepoštene konkurence, saj bi s tem Ryanair lahko oglaševal nižje cene vozovnic od konkurence. Italijanski urad za varstvo konkurence je zato mnenja, da bo moral Ryanair povrniti denar vsem svojim strankam, ki bodo postale tarče nepoštenih dodatnih stroškov.

Ryanair je nova pravila domnevno sprejel, da bi s tem izboljšal točnost vzletov in prihodov svojih letal in s tem zmanjšal zamude letov.

 

V kolikor je imelo tudi vaše letalo zamudo ali je bil vaš let odpovedan, vam svetujemo, da poiščete strokovno pravno pomoč.

Za več informacij v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine nas pokličite na brezplačno tel št.080 13 14 ali  na info@poravnava.si

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …