Strokovnjaki se strinjajo, da bi Slovenijo lahko postavili na svetovni gastronomski zemljevid kot prvovrstno destinacijo. Hrana ima izjemno moč pri spoznavanju dežele. Kulinarika pa predstavlja kulturo in zgodovino vsakega naroda. Pa vendar, ali je vsa ta hrana, ki nas predstavlja dejansko sveže pripravljena ali le odtaljena v mikrovalovni pečici?
Sosednjo državo Italijo vsako leto obišče na milijone turistov, mnogi tudi zato, da bi uživali v njihovi pregovorno okusni hrani. A marsikdo nevede v restavracijah zaužije obrok, ki ni sveže pripravljen, ampak le pogret v mikrovalni pečici. Razlog za to je jasen – varčevanje. Sedaj se bodo stvari spremenile. Italijansko kasacijsko (najvišje) sodišče je potrdilo sodbo prizivnega sodišča in določilo, da uporaba zamrznjene hrane v gostinskih obratih ni prepovedana, mora pa biti takšna hrana jasno označena na jedilnih listih. Če ni, gostince čaka denarna kazen ali celo zapor. Goljufanje gostincev je končano, gostje pa bodo od sedaj naprej seznanjeni s kakšno hrano se dejansko prehranjujejo.
Ali lahko tudi pri nas pričakujemo tak korak pristojnih?
Odškodnina – kaj je to, zakaj smo do nje upravičeni?
Kaj je pravzaprav odškodnina? Pojem odškodnina kot nadomestila ali povrnitve utrpljene škode je pravni pojem, kar pomeni, da odškodnino lahko pridobimo samo v primerih, ko