fbpx
Italija bo kaznovala gostince

Italija bo kaznovala gostince, ki strežejo zmrznjeno hrano. Kdaj bo Slovenija zaščitila svoje državljane?

Strokovnjaki se strinjajo, da bi Slovenijo lahko postavili na svetovni gastronomski zemljevid kot prvovrstno destinacijo. Hrana ima izjemno moč pri spoznavanju dežele. Kulinarika pa predstavlja kulturo in zgodovino vsakega naroda. Pa vendar, ali je vsa ta hrana, ki nas predstavlja dejansko sveže pripravljena ali le odtaljena v mikrovalovni pečici?

Sosednjo državo Italijo vsako leto obišče na milijone turistov, mnogi tudi zato, da bi uživali v njihovi pregovorno okusni hrani. A marsikdo nevede v restavracijah zaužije obrok, ki ni sveže pripravljen, ampak le pogret v mikrovalni pečici. Razlog za to je jasen – varčevanje. Sedaj se bodo stvari spremenile. Italijansko kasacijsko (najvišje) sodišče je potrdilo sodbo prizivnega sodišča in določilo, da uporaba zamrznjene hrane v gostinskih obratih ni prepovedana, mora pa biti takšna hrana jasno označena na jedilnih listih. Če ni, gostince čaka denarna kazen ali celo zapor. Goljufanje gostincev je končano, gostje pa bodo od sedaj naprej seznanjeni s kakšno hrano se dejansko prehranjujejo.

Ali lahko tudi pri nas pričakujemo tak korak pristojnih?

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …