fbpx

Država mora plačati 17 milijonov odškodnine

Ljubljanski nadškofiji je Okrožno sodišče v Ljubljani v ponovnem sojenju prisodilo 17,4 milijona evrov odškodnine zaradi dolgotrajnega vračanja mozirskih in dela pokljuških gozdov v postopku denacionalizacije, poroča Dnevnik. Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov RS je zavezanec za plačilo odškodnine, kjer še vedno preučujejo, ali se bodo pritožili. Sodišče je novembra 2015 v prvotnem sojenju nadškofiji prisodilo 11,2 milijona evrov odškodnine, decembra 2016 pa je višje sodišče sodbo razveljavilo in odredilo ponovno sojenje. Nadškofiji je v ponovljenem postopku sodišče prisodilo še za 6,2 milijona evrov več odškodnine kot prvič. Po poročanju časnika mora sklad nadškofiji poleg tega plačati še okoli 11 milijonov evrov zamudnih obresti in 422.000 evrov pravdnih stroškov. Ker je sklad nadškofiji plačal že 9,2 milijona evrov nespornega dela odškodnine mora po sicer še nepravnomočni sodbi nakazati še nekaj več kot 20 milijonov evrov, poroča Dnevnik. Pojavila pa se je težava, saj sklad denarja nima dovolj, saj so njihovi edini prihodki zakupnine in v manjšem obsegu kupnine od prodaje nepremičnin in dohodki od storitev. Letno vsi ti dohodki znašajo okoli 10 milijonov evrov. Krivec za to, da sklad nima dovolj denarja je po navedbah Dnevnika je kmetijski minister Dejan Židan “avtor zamisli o ustanovitvi novega državnega gozdarskega podjetja, na katerega je država prenesla svoje gozdove in prihodek iz njih, skoraj golemu in bosemu skladu pa je pustila denacionalizacijske obveznosti”. Na skladu še proučujejo, ali se bodo pritožili na sodbo.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …