fbpx

Dražje dopolnilno zdravstveno zavarovanje! Zakaj?

Nejevoljo med zavarovanci Triglav zdravstvene zavarovalnice d.d. je povzročilo obvestilo, da bodo podražili storitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, in sicer iz zdajšnjih 28,36 €, na 28,99 €, kar je za 63 centov dražje. Napovedano podražitev so pristojni na zavarovalnici utemeljili z dejstvom, da prenavljajo cenik zavarovanj na način, da umikajo popuste in spreminjajo premijo, kar je posledica odločitev, ki jih je v zadnjih dveh letih sprejelo Ministrstvo za zdravje in s katerimi so nenapovedano povišali cene zdravstvenih storitev. Podoben ukrep je že lani decembra sprejela Adriatic Slovenica d.d., ki je svojo osnovno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja povišala kar za 1 € in znaša 29,34 €. Na Zavarovalnici Triglav sicer pojasnjujejo, da lahko njihov zavarovanec kadarkoli s pisno zahtevo po pošti ali preko e pošte ( s certificiranim digitalnim podpisom ) prekine pogodbo, v kateri mora kot razlog navesti spremembo zavarovalne premije ter da penalov oz. pogodbene kazni v tem primeru ni.

Na tem mestu bi vas želeli opozoriti na trimesečno čakalno dobo, ki vas lahko doleti, če dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ne sklenete pravočasno. Ob menjavi zdravstvene zavarovalnice, morate novo dopolnilno zdravstveno zavarovanje urediti v roku enega meseca, sicer pristanete na trimesečni čakalni dobi, kar pomeni, da stroške zdravstvenih storitev za ta čas krijete sami, kljub temu, da plačujete premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Čakalna doba je opredeljena v Zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, na podlagi katerega morajo vse tri zavarovalnice, ki v Sloveniji ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, dosledno upoštevati to določbo.

Želite še več uporabnih nasvetov? OBIŠČITE NAŠO FB STRAN

Lahko si ogledate več vsebin o odškodninah na spletni strani : Poravnava – odškodnina domača stran ali na blogu z veliko koristnimi  članki iz področja prava

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …