fbpx

Bo cerkveno podjetje Blejski otok d.o.o. zahtevalo odškodnino?

Javne prevoze na Blejski otok opravlja zgolj Združenje Pletna, kar je vzbudilo sum Javni agenciji RS za varstvo konkurence, ki je po preučitvi ugotovila, da gre v danem primeru za nedovoljeno omejevanje konkurence. Agencija je zato tudi pozvala Občinski svet občine Bled ter vlado naj spremenijo odlok o plovbnem režimu in zakonodajo o podeljevanju vodnih dovoljenj. Združenju Pletna je bilo izdano vodno dovoljenje, ki velja do 31.07.2044, le to pa ima po ugotovitvah agencije monopolni položaj, poleg tega pa so pletnarji sklenili kartelni dogovor glede cen. Podjetje blejske župnije Blejski otok je lani pokazalo interes za izvajanje linijskega prevoza, vendar so se na to pletnarji burno in ostro odzvali, zaradi česar je podjetje od svoje namere odstopilo. Nato so pletnarji pričeli izvajati še linijski prevoz z električnim čolnom po ceni 11 € na osebo. Zaradi omenjenega kartelnega dogovora glede cen pa moramo uporabniki plačevati višjo ceno storitev prevoza na blejski otrok. Podjetje Blejski otok pa bi lahko zahtevalo tako odškodnino kot tudi izgubljen dohodek zaradi nedovoljenega ravnanja omenjenih.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …