fbpx

Ali tudi vi mislite, da ni šlo za pranje denarja?

Kriminalistična preiskava nakazil iranskega državljana prek NLB v letih 2009 in 2010 ni ugotovila, da bi šlo za pranje denarja. Iranski državljan je na račune NLB dobival nakazila iz iranske banke in jih nakazoval naprej v tujino. “Slovenska policija nima podatkov o tem, da bi ta oseba storila konkretno kaznivo dejanje, ki bi generiralo premoženjsko korist, ki je bila plasirana v Slovenijo. To pa je objektivni pogoj za storitev kaznivega dejanja pranja denarja,” je povedal vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije Dušan Florjančič.

Sedaj je predsednik preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu dr. Anže Logar prejel odgovore vlade na sklepe preiskovalne komisije glede zadeve Farrokh in pranja denarja v NLB in pri tem dobil osupljive podatke, ki dokazujejo, da je pri policijski preiskavi primera prišlo do hudih nepravilnosti zanemarjanj dolžnosti, kar pa še dodatno postavlja na laž izjave uprave kriminalistične policije, v imenu katere je vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto Dušan Florjančič v medijih zagotavljal, da ni prišlo do pranja denarja in financiranja terorizma.

V vladi so pri tem povedali, da je direktorat za policijo že opravil posredni nadzor nad policijskimi postopki in ugotovil, da so bile pri presoji postopkov ugotovljene določene pomanjkljivosti in nepravilnosti, ministrica pa je že podala naloge in usmeritve, s katerimi so policiji naloženi ukrepi, naloge ter drugi postopki za ugotavljanje odgovornosti uslužbencev policije. Ker so hkrati podani tudi razlogi za sum, da je bilo pri zanemarjanju preiskovanja storjeno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, je pristojni direktorat MNZ zadevo odstopil posebnemu oddelku specializiranega državnega tožilstva, ki je pristojen za preiskavo kaznivih dejanj, ki so jih osumljeni policisti.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …