fbpx
navedbe policistov niso dovolj

Ali se kazni za prometne prekrške v postopku osebnega stečaja odpustijo

Vsak od nas se je že znašel v situaciji, ko je kršil prometne predpise. Seveda je to napaka pri sami vožnji in potrebno se je izogibati samim kršitvam ali jih celo ne početi. Zakona, ki določata kazni za prometne prekrške sta Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o voznikih.

Pri našem delu se velikokrat srečujemo z vprašanjem ali se v postopku osebnega stečaja in odpusta obveznosti kazni odpustijo. Odgovor je žal nikalen. Kazni za storjene prometne prekrške se v postopku osebnega stečaja ne odpustijo. Dejstvo, da se kazni ne odpustijo temelji na sami določbi Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju. Določba je eksplicitna in zelo jasna ter ne dopušča nikakršnih izjem – globe ali odvzem premoženjske koristi, pridobljene s prekrškom, izrečenih v postopku o prekršku, se ne odpustijo.

Seveda same globe niso razlog, da se osebni stečaj ne bi mogel začeti, a kot že zapisano, se globe za prekrške ne bodo odpustile. Dejstvo je, da v času trajanja postopka osebnega stečaja zoper vas (zaradi neplačila globe) ne bodo tekli izvršilni postopki in ne bo neprijetnih obiskov izvršiteljev. Po samem končanju postopka osebnega stečaja pa boste globe ponovno dolžni plačati, skupaj s pripadajočimi zakonskimi zamudnimi obrestmi.

Glede na vse zapisano je najbolje, da vsi upoštevamo cestno prometne predpise in se prekrškom ter posledično globam za storjene prekrške tako ognemo.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Poškodba pri delu in odškodnina

Poškodba pri delu je eden najpogostejših razlogov za odsotnost zaposlenega delavca. V večini primerov je za nastalo škodo odgovoren delodajelec, ki odgovornost pogosto prevzema nase

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …