fbpx
prometni prekršek

Ali se kazni za prometne prekrške v postopku osebnega stečaja odpustijo

Vsak od nas se je že znašel v situaciji, ko je kršil prometne predpise. Seveda je to napaka pri sami vožnji in potrebno se je izogibati samim kršitvam ali jih celo ne početi.

Zakona, ki določata kazni za prometne prekrške sta Zakon o pravilih cestnega prometa in Zakon o voznikih.

Kazni za storjene prometne prekrške se v postopku osebnega stečaja ne odpustijo

Pri našem delu se velikokrat srečujemo z vprašanjem ali se v postopku osebnega stečaja in odpusta obveznosti kazni odpustijo. Odgovor je žal nikalen. Dejstvo, da se kazni ne odpustijo temelji na sami določbi Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju. Določba je eksplicitna in zelo jasna ter ne dopušča nikakršnih izjem – globe ali odvzem premoženjske koristi, pridobljene s prekrškom, izrečenih v postopku o prekršku, se ne odpustijo.

prometne prekrške
poraVnava.si

Globe niso razlog, da se osebni stečaj ne bi mogel začeti

Seveda same globe niso razlog, da se osebni stečaj ne bi mogel začeti, a kot že zapisano, se globe za prekrške ne bodo odpustile. Dejstvo je, da v času trajanja postopka osebnega stečaja zoper vas (zaradi neplačila globe) ne bodo tekli izvršilni postopki in ne bo neprijetnih obiskov izvršiteljev. Po samem končanju postopka osebnega stečaja pa boste globe ponovno dolžni plačati, skupaj s pripadajočimi zakonskimi zamudnimi obrestmi.

Glede na vse zapisano je najbolje, da vsi upoštevamo cestno prometne predpise in se prekrškom ter posledično globam za storjene prekrške tako ognemo.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …