fbpx

Žrtve napada 11. septembra bi lahko od drugih držav zahtevale odškodnino – nadaljevanje

Objavljamo nadaljevanje zgodbe na temo prejšnjega prispevka, ko smo pisali o možnosti uveljavljanja odškodnine svojcev žrtev terorističnega napada na ZDA 11. Septembra.

Kot poročajo mediji, je zunanje ministrstvo Savdske Arabije že sporočilo, da jih “zelo skrbi” možnost, da lahko sorodniki žrtev napadov 11. septembra 2001 v ZDA tožijo kraljestvo za odškodnino.

Prejšnji teden je senat in predstavniški dom kongresa z veliko večino zavrnila veto ameriškega predsednika Baracka Obame na predlog zakona, ki omogoča družinam skoraj 3.000 ubitih v napadih vlagati tožbe proti Savdski Arabiji.

Prav tako je Savdska Arabija že opozorila ZDA, da če bo zakon odobren, bo prodala za 750 milijard dolarjev premoženja v ZDA, med njimi zakladne menice, s čimer bi se izognili, da bi bilo njihovo premoženje zaseženo v primeru dosojenih odškodnin.

Na drugi strani pa so sorodniki žrtev napadov leta 2001 zadovoljni z odločitvijo kongresa, saj kot je dejala predstavnica Terry Strada, da se veselijo sojenj, ki naj bi dokončno odgovorila na vprašanje, kdo je bil v ozadju terorističnih napadov.

Vsekakor bomo s pravnega vidika zgodbo spremljali in vas o tem obveščali.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »

19 let PORAVNAVE

Junija 2002 je bila prvič registrirana domena poravnava.si ter postavljena spletna stran na kateri ste lahko našli vse informacije v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine za

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …