fbpx

Žrtve napada 11. septembra bi lahko od drugih držav zahtevale odškodnino – nadaljevanje

Objavljamo nadaljevanje zgodbe na temo prejšnjega prispevka, ko smo pisali o možnosti uveljavljanja odškodnine svojcev žrtev terorističnega napada na ZDA 11. Septembra.

Kot poročajo mediji, je zunanje ministrstvo Savdske Arabije že sporočilo, da jih “zelo skrbi” možnost, da lahko sorodniki žrtev napadov 11. septembra 2001 v ZDA tožijo kraljestvo za odškodnino.

Prejšnji teden je senat in predstavniški dom kongresa z veliko večino zavrnila veto ameriškega predsednika Baracka Obame na predlog zakona, ki omogoča družinam skoraj 3.000 ubitih v napadih vlagati tožbe proti Savdski Arabiji.

Prav tako je Savdska Arabija že opozorila ZDA, da če bo zakon odobren, bo prodala za 750 milijard dolarjev premoženja v ZDA, med njimi zakladne menice, s čimer bi se izognili, da bi bilo njihovo premoženje zaseženo v primeru dosojenih odškodnin.

Na drugi strani pa so sorodniki žrtev napadov leta 2001 zadovoljni z odločitvijo kongresa, saj kot je dejala predstavnica Terry Strada, da se veselijo sojenj, ki naj bi dokončno odgovorila na vprašanje, kdo je bil v ozadju terorističnih napadov.

Vsekakor bomo s pravnega vidika zgodbo spremljali in vas o tem obveščali.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

8 slabosti osebnega stečaja

8 slabosti osebnega stečaja – postopek osebnega stečaja ima za dolžnika praviloma prednosti a poleg teh so seveda prisotne tudi slabosti o katerih morate biti

Več »

Pohvala stranke

Izjava naše zadovoljne stranke: Jaz sem zelo zadovoljna s Poravnavo. Po prometni nesreči sem bila kar malo zmedena, saj nimam prometne nesreče ravno pogosto in

Več »

OBLIGACIJSKI ZAKONIK (OZ)

Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Neuradno prečiščeno besedilo Obligacijskega zakonika obsega:

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …