fbpx

Zakon o povračilu škode osebam, ki so bile izbrisane iz registra stalnega prebivalstva že velja!

Minilo je že  nekaj več kot 15 dni ob objave Zakona o povračilu škode izbrisanim osebam, v Uradnem listu, kar pomeni, da je zakon že pričel veljati. Odškodnine bo moč uveljavljati šele čez pol leta, saj se bo zakon začel uporabljati šele po 6 mesecih od njegove uveljavite.

Upravičenci do odškodnine bodo vsi tisti, ki so bili izbrisani iz registra stalnega prebivalstva in so si status v Sloveniji že uredili, bodisi s stalnim prebivališčem, bodisi z državljanstvom. Poleg njih bodo do odškodnine upravičeni tudi tisti, ki so si status (stalno prebivališče ali državljanstvo) poskusili urediti po stari zakonodaji (pred novembrom 2010), pa je njihova vloga bila zavrnjena, zavržena ali je postopek bil ustavljen. Navedeno ne velja, če je vloga bila zavrnjena zaradi nevarnosti za javni red, varnost ali obrambo Republike Slovenije, mednarodne odnose ali izvrševanja kaznivih dejanj, ali obstoja razlogov iz 3. člena Zakona o urejanju statusa državljanov drugih držav naslednic nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji, ali je bil postopek ustavljen zaradi nesodelovanja stranke pri ugotavljanju teh razlogov. Pogoj je tudi, da je oseba v obdobju od izbrisa iz registra stalnega prebivalstva do pravnomočnosti odločbe ali sklepa iz prejšnje alineje v Republiki Sloveniji tudi dejansko živela.

Vse izbrisane, ki potrebujejo pomoč pri uveljavljanju odškodnine, vabimo, da nas kontaktirajo na brezplačno telefonsko številko 080 13 14.

poraVnava – z velikim V

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …