fbpx

Zakaj izvajalcu ne smemo plačati 100% avansa

V zadnjem času so se, v naših poslovnih enotah po vsej Sloveniji, oglasile stranke, ki so pri podjetju Val marketing d.o.o. naročile različna vrata ter storitev njihove vgradnje. Stranke so bile zelo razočarane zaradi dejstva, da jih je družba Val marketing d.o.o. dobesedno opeharila, ogoljufala. Družba Val marketing d.o.o. je na slovenskem trgu prisotna vse od leta 1990 in je veljala za eno boljših v dejavnosti s katero se je ukvarjala. Več, kot očitno pa je podjetje zašlo v velike finančne težave. Posledica teh težav je stečajni postopek, ki se je nad družbo pričel dne 09.10.2017, kot je razvidno iz spletnega portala Ajpes.

Val marketing d.o.o., ki je bil očitno insolventen že dalj časa, pa je tik pred pričetkom stečajnega postopka na trgu nastopal zelo agresivno. Z mamljivimi akcijami je privabil na stotine ljudi, ki so v dobri veri pri zadevni družbi naročili vrata in storitev montaže. Nič hudega sluteč, so naročniki tudi poravnali del naročenega blaga in storitev ali pa so svojo obveznost poravnali v celoti. Stečaj družbe posledično pomeni, da se bodo ljudje za naročena vrata, ki so jih že plačali obrisali pod nosom.  Vse kar preostane posameznemu naročniku je prijava terjatve v stečajno maso. Priprava predloga za prijavo terjatve v stečajno maso ni enostavno pisanje, zato vam predlagamo, da nas pokličete in z veseljem vam bomo svetovali pri pripravi predloga.

Pri naslednjem naročilu vrat ali kateregakoli drugega blaga oziroma storitev pa vam toplo priporočamo sledeče. Preverite družbo s katero poslujete oziroma imate namen poslovati. Pri tem lahko uporabite različne portale, ki so vam na voljo na svetovnem spletu. Dejstvo, da ima podjetje blokirane račune ali je celo brez odprtega računa, je razlog za alarm. Nadalje vam odsvetujemo odnos s podjetjem, ki od vas pričakuje avansno plačilo. Venomer plačajte le aro oziroma manjši znesek, preostanek pa poravnajte po opravljeni storitvi oziroma dobavi blaga v celoti. V kolikor niste vešči uporabe različnih orodij, s katerimi bi lahko preverili vašega potencialnega poslovnega partnerja, se oglasite v eni od naših poslovnih enot in izkušeni pravniki vam bodo z veseljem pomagali.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

ZAKON O OBVEZNIH ZAVAROVANJIH V PROMETU

Več zakonov poiščite pod zavihkom ZAKONODAJA. Opozorilo: Neuradno prečiščeno besedilo predpisa predstavlja zgolj informativni delovni pripomoček, glede katerega organ ne jamči odškodninsko ali kako drugače.

Več »

Zakon o dedovanju (ZD)

Več zakonov najdete pod zavihkom ZAKONODAJA. Zakon o dedovanju (ZD)  Zakon o dedovanju (Uradni list SRS, št. 15/76, 23/78, Uradni list RS, št. 13/94 – ZN, 40/94 – odl.

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …