1.) Zaposlena sem za določen čas, pogodba o zaposlitvi se mi izteče 01. 07. 2018. Ali mi pripada regres za letni dopust?Regres vam pripada za vsak polni mesec zaposlitve v tem letu, v vašem primeru torej za šest mesecev. V primeru, da vam delodajalec podaljša pogodbo o zaposlitvi vam bo moral do konca leta izplačati regres za letni dopust še za-preostale mesece zaposlitve.

2.) Ali mi pripada regres za letni dopust v času porodniškega dopusta?

Tudi v primeru, da ste celo leto ali velik del leta na porodniškem dopustu vam pripada regres za letni dopust. Pogoj za izplačilo regresa za letni dopust je sklenjeno delovno razmerje, zato vam kljub porodniškemu dopustu pripada regres za letni dopust.

3.)Ali nam delodajalec lahko izplača regres tudi po 1. 7. 2018?

Regres za letni dopust mora biti izplačan najkasneje do 1. 7. 2018, kasneje je lahko izplačan le, če ima delodajalec likvidnostne težave in če to omogoča kolektivna pogodba delodajalca. Če sta izpolnjena lahko delodajalec regres za letni dopust izplača tudi po 1. 7. 2018, vendar najkasneje do 1. 11. 2018.

4.) Zaposlen sem za krajši delovni čas. Ali sem upravičena do polnega izplačila regresa za letni dopust?

V kolikor imate sklenjeno pogodbo o zaposlitvi za krajši delovni čas vam pripada le sorazmerni del regresa za letni dopust. Če pa ste zaposleni za krajši delovni čas v skladu s predpisi o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, predpisi o starševskem dopustu ali predpisi o zdravstvenem zavarovanju pa ste upravičeni do izplačila polnega regresa.

5.) Kaj lahko storimo, če nam delodajalec ne želi izplačati regresa za letni dopust?

V tem primeru vam srčno priporočamo, da se obrnete na naše podjetje, saj bomo z nežnim pristopom do delodajalca v kratkem času uredili izplačilo regresa tudi za več let nazaj. V teh postopkih smo namreč izjemno uspešni in v kolikor podjetje normalno posluje je naše delo skoraj 100% uspešno.

V našem podjetju smo zelo učinkoviti pri izterjavi regresa, saj so za tovrstne kršitve delodajalca zagrožene visoke globe. Oglasite se v najbližji pisarni, kjer vam bomo uredili vse potrebno za izplačilo regresa!
Še niste prejeli regresa za 2017? Pokličite nas na 080-13-14 in uredili vam ga bomo.
Sporočite to vsem prijateljem, ki potrebujejo pomoč.