fbpx

Virant meni, da so v Strasbourgu zadovoljni z reševanjem problematike izbrisanih

Namestniki ministrov Sveta Evrope so imeli odbor na katerem so razpravljali o reševanju vprašanja izbrisanih. Virant meni, da je splošni vtis o tem, kako Slovenija rešuje problematiko izbrisanih izrazito pozitiven.

Odboru je bil predstavljen zgodovinski oris izbrisa ter možnosti, ki so jih izbrisani imeli za ureditev statusa, seznanjeni pa so bili tudi z osnutkom zakona in predvidenimi ukrepi za odpravo krivic. Odbor je zadovoljen z dejstvom, da je bil zakon v prvi obravnavi potrjen kot primeren za nadaljnjo obravnavo, pričakujejo pa, da bo zakon sprejet do konca letošnjega leta.

Odbor je Sloveniji priporočil, da pred drugo obravnavo zakona pozornost namenijo tudi tistim, ki so zaprosili za ureditev statusa, vendar je bila njihova vloga zavrnjena. Razmisliti morajo predvsem o tem ali bi lahko v določenih primerih tudi take vključili v odškodninsko shemo. Virant je povedal, da višina odškodnine ni bila izpostavljena kot odprto vprašanje, vendar bo zadnjo besedo pri tem imelo Evropsko sodišče za človekove pravice.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …