fbpx

Virant meni, da so v Strasbourgu zadovoljni z reševanjem problematike izbrisanih

Namestniki ministrov Sveta Evrope so imeli odbor na katerem so razpravljali o reševanju vprašanja izbrisanih. Virant meni, da je splošni vtis o tem, kako Slovenija rešuje problematiko izbrisanih izrazito pozitiven.

Odboru je bil predstavljen zgodovinski oris izbrisa ter možnosti, ki so jih izbrisani imeli za ureditev statusa, seznanjeni pa so bili tudi z osnutkom zakona in predvidenimi ukrepi za odpravo krivic. Odbor je zadovoljen z dejstvom, da je bil zakon v prvi obravnavi potrjen kot primeren za nadaljnjo obravnavo, pričakujejo pa, da bo zakon sprejet do konca letošnjega leta.

Odbor je Sloveniji priporočil, da pred drugo obravnavo zakona pozornost namenijo tudi tistim, ki so zaprosili za ureditev statusa, vendar je bila njihova vloga zavrnjena. Razmisliti morajo predvsem o tem ali bi lahko v določenih primerih tudi take vključili v odškodninsko shemo. Virant je povedal, da višina odškodnine ni bila izpostavljena kot odprto vprašanje, vendar bo zadnjo besedo pri tem imelo Evropsko sodišče za človekove pravice.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Porok, zakaj pa ne?

Biti porok je skorajda tako, kot bi sami najeli kredit le, da izposojeni denar uporabi nekdo drug. Po prebranem sklepam, da razumete zakaj vam biti porok absolutno

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …