fbpx

Vam podjetje ne izplačuje plač ali regresa

Plačilna nedisciplina, neupoštevanje davčnih predpisov ter nespoštovanje predpisov delovne zakonodaje, je še vedno eden izmed najbolj perečih problemov v razmerjih med delavci in delodajalci na slovenskem.

Pred kratkim je Finančna uprava Republike Slovenije (Furs) obravnavala 360 zavezancev, pri katerih je preverjala izplačevanje plač in predložitev obrazcev, na podlagi katerih obračunajo prispevke. Kot so ugotovili nadzorniki, jih 137 plač ni izplačalo, v 50 primerih pa so izplačali plače, ne pa tudi prispevkov, so sporočili s Fursa. V omenjenih 137 primerih bodo uvedli prekrškovni postopek, v 84 primerih pa zavezanec ob obisku nadzornikov ni bil dosegljiv. V primerih, ko zavezanci obrazcev niso oddali ali so bili nedosegljivi, bo postopek ugotovitve davčne obveznosti izvedla kontrola oziroma inšpekcija. Furs je od začetka leta na podlagi novega člena zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju poleg inšpektorata za delo pristojen za uvedbo postopka o prekršku proti tistim delodajalcem, pri katerih z nadzorom ugotovi, da obračunov davčnega odtegljaja, na podlagi katerih opravijo tudi obračun prispevkov za socialno varnost, niso predložili zaradi neizplačila plač delavcem.

Kot se je izkazalo, ima še vedno mnogo preveč podjetij v Sloveniji slabo prakso, kar se tiče izplačila regresov ali plač, nekatera pa ne plačujejo niti prispevkov. Če imate takšne ali podobne težav pokličite na našo brezplačno telefonsko številko 080-13-14 in pomagali vam bomo priti do vašega denarja.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …