fbpx

Tožba proti Sloveniji zaradi obresti v postopku verifikacije!

V zakonu, ki ureja način in postopek verifikacije LB varčevalcev, je določeno, da ima Sklad za nasledstvo tri mesece časa, odkar prejme kompletno zahtevo, da pošlje informativni izračun oziroma da obvesti varčevalca, da ni upravičen do izplačila. Kot smo do sedaj že spoznali, so se ti trije meseci konkretno zavlekli pri vseh varčevalcih BiH. Domnevno zato, ker Sklad ni imel vpogleda v bazo podatkov v Sarajevu, pri čemer Sarajevo trdi ravno obratno; da je Sloveniji omogočil dostop do baze podatkov. Kaj je res, vedo samo politiki, ki že pošteno parajo živce varčevalcem, ki bi samo radi dobili povrnjeno, kar jim je bilo neupravičeno odvzeto, da bi lahko vsaj malo lažje živeli.

Varčevalci BiH so prve zahteve za verifikacijo poslali Skladu že decembra 2015, torej bo počasi poteklo že eno leto, informativnih računov pa še niso prejeli. Vsled česar se pripravljajo tožbe, s katerimi bodo varčevalci na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu zahtevali večje obresti kar se tiče same devizne vloge in še dodatne zamudne obresti. Pri samem postopku daje varčevalcem upanje, da bodo dobili povrnjene svoje prihranke vsaj dejstvo, da nad potekom bdi Evropska komisija ter da so oblasti v Sarajevu povečale diplomatski pritisk.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …