fbpx

Ste se poškodovali na poledenelih površinah?

Zimski čas in z njim povezani sneg lahko prinaša številne nevšečnosti predvsem pešcem. Nemalokrat  pride na poledenelih pohodnih površinah, torej na pločnikih in cestah, do številnih padcev, zaradi katerih oškodovanci utrpijo telesne poškodbe.

 Poledenele in neposipane pohodne površine so odraz delovanja zimskih služb pristojnih za urejanje pohodnih površin. Pri tem se nam poraja vprašanje kdo je odgovoren za poledenele površine?  Če so za poškodbe oseb krive neočiščene javne površine, ki so v pristojnosti zimskih služb, potem odgovornost zanje nosijo le-te. Torej, če ste se poškodovali pri padcu na ledu lahko zahtevate pravično odškodnino. Seveda pa se moramo vsi zavedati, da na poledenelih površinah obstaja povečana možnost padcev in moramo zato biti sami toliko bolj previdni.

Ob padcu in poškodbi na javni površini je najbolje poklicati policijo ali pridobiti izjavo prič. Če padete v kakšni ustanovi, trgovini ali v lokalu, pa pojdite na informacije oziroma poiščite odgovorno osebo, ki bo sestavila uradni zaznamek o nezgodi. Pomembni so  tudi zdravniški izvidi, zato se je treba k zdravniku odpraviti čim prej. Tako bo namreč veliko lažje zahtevati odškodnino, ki pa jo bo plačala zavarovalnica odgovornega, saj so izvajalci zimske službe in mesto, pa tudi lokali in trgovine primerno zavarovani za tovrstne primere.

V kolikor ste se poškodovali in ne veste kako bi uveljavljali pravično odškodnino za utrpelo škodo nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 13 14 ali pa nam pišete na elektronski naslov info@poravnava-pna.si.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …