Ste povzročili nesrečo kot pešec ali kolesar? Zahtevajte odškodnino!

ODŠKODNINA ZA PROMETNO NESREČO. ZAGOTOVITE SI VISOKO ODŠKODNINO.

Skoraj vsi vemo, da če nekdo povzroči nesrečo v kateri utrpimo telesne poškodbe lahko pridobimo odškodnino, le malo ljudi pa ve, da pri prometnih nesrečah poleg krivdne poznamo tudi objektivno odgovornost. V naši sodni praksi tako lahko najdemo številne zadeve v katerih je sodišče prisodilo odškodnino povzročiteljem, ki so hkrati tudi oškodovanci. O čem točno govorimo? V kolikor ste povzročili nesrečo kot pešec ali kolesar in je drugi udeleženec vozilo (motorno, osebno, tovorno, itd.) ste, ne glede na to, da ste vi odgovorni za nastanek prometne nesreče, vseeno upravičeni do odškodnine. Se sprašujete zakaj? Zato, ker vozilo v razmerju do pešca oz. kolesarja velja za nevarno stvar, lastnik nevarne stvari pa odgovarja za škodo, ki izhaja iz te stvari objektivno, torej ne glede na krivdo. Če primeroma na kratko povzamemo primer iz sodne prakse, je sodišče določilo odškodnino svojcem oškodovanca, ki je umrl v prometni nesreči, do katere je prišlo, ker je zvečer (bila je popolna tema) ležal sredi cestišča v temnih oblačilih, pri tem pa ga je povozilo vozilo, ki je pravilno peljalo, vendar ga je voznik spregledal. Torej, ne glede na to, da je bil »pešec« sam kriv za nesrečo ter je storil hud prekršek, so bili svojci še vedno upravičeni do odškodnine, ker je umrl (sicer bi odškodnino dobil on). Sodišča so odločila, da so do odškodnine upravičeni tudi tisti pešci, ki npr. stopijo s pločnika neposredno pred vozilo, ipd.

V kolikor ste torej že povzročili prometno nesrečo kot pešec ali kolesar ter pri tem utrpeli telesne poškodbe nas lahko kontaktirate in pridobite pravično denarno odškodnino.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …