fbpx

Ste direktor podjetja, ki več ne posluje? Avtomatično si nabirate osebni dolg do države!

Osebni stečaj. Najboljša pot do rešitve vaših finančnih težav

Vse od začetka leta 2016, ko je prišlo do spremembe zakonodaje na tem področju, so zavezanci za plačilo prispevkov poslovodne osebe oz. direktorji podjetij – družb z omejeno odgovornostjo in ne več podjetja sama. V praksi se je pokazalo, da je v Sloveniji ogromno podjetij, ki ne posluje, oseba, ki je navedena kot direktor (običajno tudi lastnik podjetja) pa je brezposelna. V tem primeru so izpolnjeni pogoji, da država direktorja terja za plačilo njegovih prispevkov in to kljub temu, da podjetje sploh ne posluje. Mnogo ljudi tega ne ve in so si na ta način do sedaj nabrali za več kot 3.000 eurov dolga do države, dolg pa iz meseca v mesec le še dodatno raste! Država na žalost pri obveščanju dolžnikov ni ažurna in jih sploh ne opominja ali pa pošte te osebe na naslovu podjetja ne prevzemajo, saj podjetje na navedenem naslovu ne posluje več.

Ali obstaja rešitev?

Obstoječega dolga se na žalost ne da izbrisati. Vsakemu lastniku podjetja, ki je hkrati direktor, pa podjetje ne posluje, svetujemo nemudoma sprožitev stečajnega postopka podjetja, saj bo le ta način prenehala obveznost plačila prispevkov. Stečaj podjetja je povezan z nizkimi stroški, saj priprava dokumentacije znaša le 150€+ddv, drugih stroškov pa v stečajnem postopku ni!

Za več informacij glede stečaja podjetja nas lahko pokličete na 080-13-14, pošljete mail na info@poravnava.si, sledite naši FB strani Osebni stečaj in poraVnava ter spremljate koristne objave na naši spletni strani.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …