fbpx

Slovenija bo poplačala vse varčevalce Ljubljanske banke

Novi predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je ta teden podal izjavo za bosansko nacionalno televizijo BHT, da bo Slovenija  poplačala vse še ne poplačane varčevalce nekdanje Ljubljanske banke, kot ji tudi nalaga sodba Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) z julija letos.

Žal pa predsednik Cerar ni točno povedal kdaj in kako bo to storjeno. V intervjuju je le potrdil, da bo Slovenija to zagotovo storila, torej vrnila denar skupaj z obrestmi, kolikor bo pač zakonsko potrebno. Načrt, oziroma shema, kako bo Slovenija to naredila še ni določen, ga pa sicer že pripravljajo na ministrstvu za finance. Seveda se tukaj porajajo številna vprašanja glede določitve glavnice in obresti, načinov dokazovanja, oziroma upravičenosti do poplačila, postopek uveljavljanja in pregledovanja vlog, itd. …  vse to pa pomeni, da bo priprava tega načrta trajala še nekaj časa, saj bo shema dokončno znana verjetno šele nekje spomladi ali zgodaj poleti naslednje leto. Je pa predsednik Cerar povedal, da bo nato Slovenija  poplačala vse upravičene nekdanje varčevalce v petih letih.

Kot vam vsakokrat obljubimo, vam obljubljamo tudi tokrat, da bomo v naši družbi pozorno spremljali razvoj dogodkov glede iskanja rešitve, oziroma načina ter izpeljave poplačila varčevalcev nekdanje LB in vas sproti obveščali o vseh pomembnih dejstvih.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …