fbpx

Reklamacije turističnih aranžmajev – zahtevate lahko vračilo denarja

Področje prodaje turističnih aranžmajev v Sloveniji urejata Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakon o spodbujanju razvoja turizma (ZSRT). Pri tem je potrebno poudariti, da morate že takoj na kraju letovanja opozoriti izvajalca storitve, organizatorja oziroma prodajalca ali lokalnega predstavnika organizatorja oziroma prodajalca, če ta obstaja, na nepravilnosti, da boste kasneje lahko uveljavljal zahtevke. Kot potrošnik se morate organizatorju potovanja oziroma prodajalcu pritožiti pisno v dveh mesecih po končanem potovanju.

Glede napak, ki se pojavijo med izvajanjem pogodbe, torej na kraju samem in le-te tudi niso odpravljene na kraju samem, ZVPot določa, da lahko zaradi nepopolno ali nekakovostno opravljenih storitev uveljavljate sorazmerno znižanje cene po končanem potovanju. Če sta obseg ali kakovost opravljenih storitev bistveno odstopala od obsega ali kakovosti storitev, ki sta bila določena v potrdilu ali pogodbi o potovanju, ste upravičeni do vračila vsega vplačanega zneska. V obeh primerih morate, kot že navedeno, organizatorju potovanja oziroma prodajalcu pritožiti pisno v dveh mesecih po končanem potovanju.

Slabost urejenosti postopka pa je v tem, da v kolikor obstoji spor o napaki ali nepravilnosti pri opravljeni storitvi, inšpektor ne more z odločbo naložiti podjetju, da ugodi zahtevku, zato lahko svoj zahtevek uveljavlja zgolj preko sodišča.

Pomembno je, da pred sklenitvijo pogodbe preberete tudi splošne pogoje turistične agencije, ki vas morajo informirati o vseh zakonsko določenih pravicah in obveznostih tako podjetja kot tudi vas kot potrošnika.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …