fbpx

Presenečeni boste, ko boste izvedeli, koliko je na leto zaseženih vozil

Vrnitev začasno zaseženega vozila?

Policija v rednem letnem poročilu zajame vse podatke o svojem delovanju in med prebiranjem zadnjega smo prišli do podatka, ki nas je resnično presenetil. In to ne pozitivno, ampak negativno. Gre za informacijo o številu zaseženih vozil v enem letu v Sloveniji. Številka je osupljiva in naravnost presenetljiva.

Poleg tega vam posredujemo tudi podatek o številu opravljenih alkotestov in številu pozitivnih ter pridržanih do streznitve.

Pri poraVnavi se ukvarjamo tudi s takšnimi primeri in svetujemo tako podjetjem, ki jim je bilo odvzeto vozilo, kot tudi fizičnim osebam, ki v času odvzema niso uporabljale vozila.

Vas zanima Vrnitev začasno zaseženega vozila? Pokličite na 080 13 14!

V nadaljevanju navajamo nekaj uspešnih primerov, s katerimi smo se v podjetju že soočili:

• Delodajalcu, podjetniku, je sodišče zaseglo tovorno vozilo s prikolico, ker je z vozilom upravljala oseba, ki ji je poteklo vozniško dovoljenje. Voznik je bil prav tako zaposlen pri podjetniku. Vozilo so mu zasegli z razlogom, da bi delodajalec moral vedeti, da je njegovemu zaposlenemu potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Z našo pomočjo so delodajalcu v 24-ih urah povrnili zaseženo vozilo.

• Lastniku avtohiše, ki se ukvarja s prodajo rabljenih vozil, je sodišče, kot stransko sankcijo, zaseglo vozilo, ki ga je prodajal. Njegov zaposleni je namreč vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in to bi, kot delodajalec, moral vedeti. Vozilo so, s pomočjo naših nasvetov, čez približno tri mesece prejeli nazaj.

V primerih, ko sodišče, kot stransko sankcijo, izreče odvzem predmeta, je pomembnih nekaj podrobnosti, ki jih v tem delu ne moremo razkriti, saj nas delno veže poslovna skrivnost, poleg tega pa posploševanje nasvetov za vse primere ni izvedljivo.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Poškodba pri delu in odškodnina

Poškodba pri delu je eden najpogostejših razlogov za odsotnost zaposlenega delavca. V večini primerov je za nastalo škodo odgovoren delodajelec, ki odgovornost pogosto prevzema nase

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …