fbpx

Predlagan višji pavšal za izbrisane

Vlada naj bi zdaj po neuradnih informacijah ponujala 40 evrov, mesečnega pavšala, ki bo pripadel izbrisanim. Torej 10,00 € več, kot je bilo sprva predvideno. Po najnovejši shemi bi tako najvišja odškodnina znašala dobrih 10.000,00 €. Glede na to, da so izbrisani predlagali precej višji mesečni pavšal, je pričakovati, da tudi s tem predlogom ne bodo zadovoljni, česar se zavedajo tudi v vladi. Osnutek zakona, ki bo urejal odškodninsko shemo, naj bi bil naslednji teden javno objavljen, v parlamentu pa naj bi ga obravnavali naslednji mesec. Predvidoma oktobra letos pa naj bi o njem odločali poslanci v parlamentu.

Včeraj je minil enoletni rok, ki ga je Evropsko sodišče za človekove pravice postavilo Sloveniji za sprejetje zakona, ki bo urejal izplačilo odškodnin osebam, ki so bile dne 26.02.1992 neupravičeno izbrisane iz registra stalnega prebivalstva.

Kot pričakovano, Slovenija zakona še ni pripravila in tudi ni pričakovati, da bo to storila kaj kmalu. Med tem, ko se predstavniki vlade pogajajo z izbrisanimi glede višine odškodnin, bo Slovenija najverjetneje morala Evropski uniji plačevati dnevno kazen v višini nekaj tisoč evrov, za vsak dan zamude!

V primeru, ko Češka ni v roku sprejela sprememb, ki so ji bile naložene s strani institucij EU je morala le tej plačati več kot 20.000,00 € za vsak dan zamude. V  krizi, v kakršni se nahajamo danes, je to resnično nepotreben strošek, za nastanek katerega se lahko zahvalimo naši vladi.Izbrisani bodo tako, kljub sodbi Evropskega sodišča in poteku postavljenega roka, morali do nadaljnjega počakati na sprejetje zakona, odškodnin pa verjetno še dolgo ne bodo prejeli, saj vlada napoveduje obročna izplačila.

 PoraVnava ™ vam nudi 24 urno pravno svetovanje vsem izbrisanim na svoji brezplačni telefonski številki 080 13 14, prav tako pa vas vabi v eno izmed svojih številnih poslovalnic po Sloveniji, kjer vas pričakujejo pravni svetovalci.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Osebni stečaj fizične osebe

Ste prezadolženi? Osebni stečaj fizične osebe je lahko rešitev! Da bi vam olajšali odločitev za osebni stečaj, smo za vas pripravili informacije s katerimi se

Več »

Višina odškodnine

Je višina odškodnine odvisna le od obsega škode? Večje kot so poškodbe, višja bo odškodnina. Tako misli velika večina naših strank, ki se svoj primer

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …