fbpx

Pozor! V kolikor razmišljate o osebnem stečaju, se zanj odločite čim prej. Preberite zakaj!

Če načrtujete osebni stečaj, ne odlašajte več. Državni zbor bo danes 31.03.2016 potrdil spremembo zakona, ki za dolžnike prinaša zaostritve, ki se jim s hitro vložitvijo predloga za osebni stečaj še lahko izognete!

Le nekaj od neugodnih sprememb na slabše za stečajne dolžnike si lahko ogledate spodaj:

  • V odpust obveznosti ne bodo šli nobeni neporavnani prispevki (ne le za zadnje 3 mesece).
  • V odpust obveznosti ne bo šla škoda, povzročena namerno ali iz hude malomarnosti (npr. odškodnine).
  • Upnik lahko ugovor zoper odpust obveznosti poda kadarkoli do konca postopka osebnega stečaja, do sedaj le 6 mesecev od začetka postopka! Odpust obveznosti upnik s tožbo po novem lahko izpodbija še 3 leta po končanem postopku.
  • Obdobje izpodbojnosti pravnih poslov se iz treh let podaljša na 5 let – dolžnik mora dati vsa pojasnila in dokumente o svojem premoženju in poslih, ki jih je izvedel v zadnjih petih letih pred uvedbo postopka osebnega stečaja – izpodbija se lahko npr. prenos lastninske pravice na nepremičnini otrokom na podlagi darilne pogodbe.
  • V zadnjih 5 letih pred začetkom postopka se dolžnik ne sme nesorazmerno zadolževati (večji krediti).
  • Odpust obveznosti ni dovoljen, če iz ravnanj stečajnega dolžnika v zadnjih petih letih pred uvedbo postopka osebnega stečaja ali glede na njegov premoženjski položaj izhaja, da bi bil odpust obveznosti temu stečajnemu dolžniku v nasprotju z namenom odpusta obveznosti – zloraba odpusta obveznosti.

Nekatere spremembe dajejo sodišču možnost široke razlage določb in ostrejši pristop do dolžnikov, česar se bodo zagotovo posluževali. Vsem tem zaostritvam se lahko izognete, če nemudoma sprožite osebni stečaj, saj bodo spremembe začele veljati že v roku 1-2 tednov! Obrnite se na naše strokovnjake v pisarnah po celi Sloveniji ali pokličite takoj na našo brezplačno številko 080 13 14!

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »

19 let PORAVNAVE

Junija 2002 je bila prvič registrirana domena poravnava.si ter postavljena spletna stran na kateri ste lahko našli vse informacije v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine za

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …