fbpx

Potres in odškodnina v primeru poškodovanja vozila

Zagreb je v nedeljo zjutraj zbudil močan potres in ljudem, ki so že tako v stiski zaradi koronavirusa, prizadejal še dodatne skrbi in nevšečnosti. Potres je povzročil veliko materialne škode, ki je nastala tako na nepremičninah kot tudi premičninah. Veliko ljudi je utrpelo škodo na svojih vozilih, zato vam poraVnava želi predstaviti, kdaj lahko zahtevate odškodnino za škodo na vozilu, ki jo povzroči potres.

Ali ste upravičeni do povrnitve škode, ki je nastala na vašemu vozilu, je odvisno od tega ali je bilo za vozilo sklenjeno kasko zavarovanje. Ker pravila in pogoje določajo splošni pogoji, se torej le ti razlikujejo glede na posamezno zavarovalnico. Zato smo primerjali splošne pogoje treh največjih zavarovalnic v Sloveniji.


Pri Zavarovalnici Triglav ne bo dovolj, če imate sklenjeno osnovno kasko zavarovanje, saj le to ne krije škode na vozilu, ki nastane zaradi potresa. Da bi dobili odškodnino v takih primerih, boste morali skleniti delno žkombinacijo zavarovanja, in sicer kombinacijo B, ki krije odškodnino na vozilu v primeru požara in naravnih nesreč.


Pri Zavarovalnici Sava, je škoda, ki nastane zaradi potresa vključena v paketa polni in fleksi kasko, kar pomeni, da vam ni potrebno sklepati nobene dodatne kombinacije, enako pa je tudi pri Zavarovalnici Generali saj je zavarovanje zaradi škode, ki nastane zaradi potresa, vključeno že v splošno kasko zavarovanje.


V kolikor ste tudi sami utrpeli kakšno škodo na vozilu in ne veste ali ste upravičeni do odškodnine, nas pokličite na brezplačno št. 080 13 14 ali pišite na elektronski naslov info@poravnava.si.

Potres

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …