fbpx

Poslanci danes o odškodninah za izbrisane

Državni zbor bo danes prvič obravnaval predlog zakona o povračilu škode osebam, ki so bile izbrisane iz registra stalnega prebivalstva. Kljub nasprotovanju izbrisanih bo predlog, kot kaže, danes dobil zeleno luč za nadaljnjo obravnavo, čepravi bi morala Slovenija odškodninsko shemo sprejeti že do 26. junija.

Glasove v tej fazi napovedujejo v vseh koalicijskih strankah in v opozicijski SLS. A v parlamentarnem postopku bo predlog predvidoma doživel še kakšen popravek z dopolnili. V PS in SD med drugim puščajo odprto tudi vprašanje višine odškodnin.

V sredo se minister Virant mudil na srečanju odbora ministrov držav članic Sveta Evrope v Strasbourgu, pričakuje pa, da bo odbor pozdravil predlog zakona in Sloveniji “naložil kakšen dodaten razmislek pred drugo obravnavo”.

Minister je poudaril, da odbor pa ne more odločati namesto Evropskega sodišča, ki bo imelo končno besedo. Če bo sodišče presodilo, da je odškodninska shema ustrezna, novih tožb ne bo vzelo v obravnavo. Če pa bo menilo nasprotno, se bo Slovenija morala hitro odzvati je še dodal.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …