fbpx

Poslanci danes o odškodninah za izbrisane

Državni zbor bo danes prvič obravnaval predlog zakona o povračilu škode osebam, ki so bile izbrisane iz registra stalnega prebivalstva. Kljub nasprotovanju izbrisanih bo predlog, kot kaže, danes dobil zeleno luč za nadaljnjo obravnavo, čepravi bi morala Slovenija odškodninsko shemo sprejeti že do 26. junija.

Glasove v tej fazi napovedujejo v vseh koalicijskih strankah in v opozicijski SLS. A v parlamentarnem postopku bo predlog predvidoma doživel še kakšen popravek z dopolnili. V PS in SD med drugim puščajo odprto tudi vprašanje višine odškodnin.

V sredo se minister Virant mudil na srečanju odbora ministrov držav članic Sveta Evrope v Strasbourgu, pričakuje pa, da bo odbor pozdravil predlog zakona in Sloveniji “naložil kakšen dodaten razmislek pred drugo obravnavo”.

Minister je poudaril, da odbor pa ne more odločati namesto Evropskega sodišča, ki bo imelo končno besedo. Če bo sodišče presodilo, da je odškodninska shema ustrezna, novih tožb ne bo vzelo v obravnavo. Če pa bo menilo nasprotno, se bo Slovenija morala hitro odzvati je še dodal.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …