fbpx

Poškodbe pri delu zaradi objektivne odgovornosti delodajalca

Objektivna odgovornost delodajalca za poškodbe pri delu pomeni odgovornost za škodo ne glede na krivdo. Gre za odgovornost delodajalca, ki jo nosi zaradi posesti nevarne stvari ali opravljanja nevarne dejavnosti. Za škodo od stvari ali dejavnosti, iz katerih izvira večja škodna nevarnost, odgovarja delodajalec ne glede na svojo krivdo, med to škodo pa spadajo tudi poškodbe pri opravljanju delovnih obveznosti, ki jih delavci utrpijo na svojem delovnem mestu. Velja torej domneva vzročnosti, kar pomeni, da škoda, nastala v zvezi z nevarno stvarjo ali dejavnostjo, izvira iz te stvari oziroma dejavnosti, razen če se dokaže, da ta ni bila vzrok. Nadalje to pomeni, da za takšno škodo, ki jo v našem primeru predstavljajo poškodbe delavcev, odgovarja imetnik stvari oziroma tisti, ki se z nevarno dejavnostjo ukvarja. Med nevarne stvari se štejejo predvsem razni nevarni električni stroji ali orodja, kot so stiskalnice, dvigala, ventilatorji, pa tudi kemikalije itd., med nevarne dejavnosti pa sodi na primer delo na višini, gradbena dejavnost, delo na nezavarovanih objektih in podobna dela, kjer obstaja povečana možnost poškodbe delavca.

Tudi v primeru, ko se poškodbe delavcev zgodijo zaradi objektivne odgovornosti delodajalca, je delodajalec delavcem odškodninsko odgovoren. Odškodninski postopek za vas varno in brez tveganja izpelje naše podjetje.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …