fbpx
(Foto: EPA)

Poškodba v terorističnem napadu in odškodnina

Evropo in svet v zadnjem času pretresajo številni krvavi teroristični napadi, kar predvsem v času dopustov pripelje marsikoga do tehtnega razmisleka, kam naj se odpravi na počitnice in ali je kraj počitnikovanja varen. Naša država sicer še vedno sodi med manj izpostavljene, kar se tiče nevarnosti za teroristični napad, toda zaradi močno povečanih migracijskih tokov, je ta riziko tudi pri nas postal večji.

Kaj pa v nesrečnem slučaju, če se resnično znajdemo na nepravem mestu ob nepravem času? V primeru, da ste žrtev terorističnega napada, zavarovalnice žal ne bodo izplačale odškodnine oziroma zavarovalnine, razen v primeru smrti. Zaradi vsesplošnega povečevanja terorističnih napadov v svetu v zadnjih letih, tudi na turiste, so zavarovalnice po vsem svetu izključile kritje za poškodbe v terorističnem napadu oziroma so uvedle draga zavarovanja, ki veljajo posebej za takšne slučaje. Temu trendu so sledile tudi slovenske zavarovalnice, kar pomeni da bodo tudi te izplačale zavarovalnino le v primeru smrti zavarovanca, seveda ob veljavno sklenjenem življenjskem zavarovanju. Če torej želite biti na vašem potovanju ustrezno zavarovani tudi za primer terorističnega napada, boste morali za to skleniti posebno zavarovanje pri specializirani zavarovalnici.

Odškodnino je možno, vsaj v večini evropskih držav, dobiti tudi drugače, saj tu praviloma obstaja možnost sodnega uveljavljanja odškodnine na podlagi specializirane objektivne odgovornosti držav, ki imajo preko svojih represivnih organov dolžnost zagotavljanja varnosti ter posledično tudi dolžnost preprečevanja terorističnih napadov. Pri nas to ureja 156. člen Obligacijskega zakonika, toda v sodnem postopku ima država vso možnost, da dokaže, da je naredila vse v svoji moči, glede na dovoljene okvire in zmožnosti, in se tako otrese odgovornosti, s tem pa tudi plačila odškodnine.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …