fbpx

Poškodba pri delu in pogoji za pridobitev odškodnine

Poškodba pri delu in pogoji za odškodnino

Če se delavcu zgodi telesna poškodba na delovnem mestu, je pod določenimi pogoji upravičen do denarne odškodnine za nastalo škodo. Ti pogoji so naslednji:

–         obstajati mora objektivna ali subjektivna odgovornost delodajalcapoškodba pri opravljanju dela mora nastati zaradi odgovornosti delodajalca. Če odgovornost ni podana, potem ni podan temelj odškodninskega zahtevka,

–         delavec ne sme pri delu ravnati neprevidno, malomarno ali delati brez predpisanih zaščitnih sredstev, ki so obvezna za delo na določenem delovnem mestu, oziroma v nasprotju z navodili za varno delo. Če se poškodba zgodi po krivdi delavca, delodajalec ni dolžan izplačati odškodnine, tudi če je poškodba na delu, ki jo je utrpel delavec, zelo huda poškodba. V kolikor je poškodba pri delu sicer nastala po krivdi delodajalca, vendar je delavec s svojim ravnanjem k temu pripomogel, se delavcu izplača le sorazmerni del odškodnine,

–         pogoj za pridobitev odškodnine je tudi, da sta nezgoda in posredno tudi poškodba s strani delodajalca prijavljeni Inšpektoratu Republike Slovenije za delo na ER8 obrazcu.

V kolikor so izpolnjeni vsi zgoraj navedeni pogoji, vam lahko priskrbimo pravično denarno odškodnino za vse utrpele telesne poškodbe zaradi nezgode na delovnem mestu.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …