fbpx
Poravnava Koper

Poravnava Koper: Odvzem vozniškega dovoljenja

Odložitev prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja

Če ste zaradi prometnega prekrška izgubili vozniško dovoljenje, še ne pomeni, da ga boste morali ponovno opravljati, je pa nujno, da se takoj oglasite v PE Koper ali komu drugemu, ki vam bo strokovno in uspešno pomagal čez postopek za vrnitev začasno odvzetega dovoljenja. Ponovno opravljanje vozniškega dovoljena namreč zraven nevšečnosti, kot so prepoved vožnje predstavlja tudi ogromne stroške avtošole in drugih stroškov, ki so s tem povezani.

Sodišče sme odložiti izvršitev prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja pod pogojem, da storilec v času, ki ne sme biti krajši od šestih mesecev in ne daljši od 24 mesecev (preizkusna doba), ne stori hujšega prekrška, in če v roku, ki ga določi sodišče, izpolni obveznosti, ki jih določi sodišče na podlagi zakona o voznikih.

Predlog sodišču za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja lahko storilec prekrška vloži v 15 dneh od pravnomočnosti sklepa o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja pri sodišču, ki je izdalo ta sklep, o čemer mora biti storilec v sklepu poučen. Vložitev predloga zadrži izvršitev prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Storilec prekrška mora predlogu iz prejšnjega odstavka priložiti zdravniško spričevalo o opravljenem kontrolnem zdravstvenem pregledu po zakonu o voznikih, če ga ni predložil že v postopku za vrnitev začasno odvzetega vozniškega dovoljenja, sicer sodišče predlog zavrže.

Ne odlašajte, zaupajte izkušeni ekipi Poravnave Koper, ki bo za vas sestavila ustrezni predlog sodišču ter vam strokovno svetovala tekom celotnega postopka. Pokličite nas na številko 030 – 300 – 607.

Poravnava Koper

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Poškodba pri delu in odškodnina

Poškodba pri delu je eden najpogostejših razlogov za odsotnost zaposlenega delavca. V večini primerov je za nastalo škodo odgovoren delodajelec, ki odgovornost pogosto prevzema nase

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …