fbpx

Pomembna novost v izvršilnem postopku

S sprejetjem novega Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1), smo dobili tudi novo verodostojno listino na podlagi katere je možno vložiti predlog za izvršbo. In sicer se od uveljavitve novega ZDR-1, t.j. od začetka aprila 2013, pisni obračun (plačilna lista) iz katerega so razvidni podatki o plači, nadomestilu plače, povračila stroškov v zvezi z delom in drugi prejemki, do katerih je delavec upravičen na podlagi zakona, kolektivne pogodbe, splošnega akta delodajalca ali pogodbe o zaposlitvi, obračun in plačilo davkov in prispevkov ter plačilni dan, šteje kot verodostojna listina. Taka sprememba je predvsem olajšala delavcem izterjavo neizplačanih plač in drugih prejemkov, ki izhajajo iz delovnega razmerja. Če je na plačilni listi obračunan regres pa ga delodajalec ni izplačal, je možno vložiti predlog za izvršbo tudi samo zaradi izterjave regresa. V kolikor pa regres ni obračunan na plačilni listi je še vedno potrebno vložiti tožbo zoper delodajalca.

V kolikor potrebujete našo pomoč pri izvensodni izterjavi nas kontaktirajte na na tel. št. 030 300-607 ali na brezplačno tel. št. 080 13 14 ali info@poravnava.si

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …