fbpx

Pomembna novost v izvršilnem postopku!

Dne 14.07.2014 je bil v Uradnem listu objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o izvršbi, ki uvaja nekaj novosti. Omenjena sprememba bo začela veljati dne 29.07.2014.

Če je do sedaj veljalo, da kdor prejema minimalno plačo, mu z izvršbo na bančni račun »ne morejo nič«, od sedaj ne bo več tako. Namreč spreminja se člen, ki določa omejitve izvršbe na denarna sredstva na bančnih računih. Spremenjeni 102. člen določa, da mora v primeru izvršbe na denarna sredstva dolžniku ostati najmanj znesek v višini 70% minimalne plače in ne več 100% minimalna plača. Za terjatve iz naslova zakonite preživnine in odškodnine za izgubljeno preživnino zaradi smrti tistega, ki jo je dajal, pa je ta prag še nižji, in sicer 50% minimalne plače. Seveda to velja za dolžnike, ki niso dolžni nikogar preživljati, za vse tiste, ki so dolžni preživljati družinskega člana ali drugo osebo pa velja, da jim mora poleg tega ostati še znesek v višini prejemka, določenega za osebo, ki jo preživlja dolžnik, po merilih, ki jo določa zakon, ki ureja socialno varstvene prejemke, za dodelitev denarne socialne pomoči.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …