fbpx

Policija svetuje: Vsak med nami lahko poskrbi za boljšo prometno varnost!

Kot so zapisali v poročilu za javnost, je stanje prometne varnosti na slovenskih cestah od začetka leta do konca avgusta boljše kot v enakem obdobju lani, pa se je septembra nekoliko poslabšalo, saj so umrli štirje udeleženci več kot v lanskem septembru.

Pretekli teden pa je bil eden najbolj zaskrbljujočih, saj je na naših cestah ugasnilo kar sedem življenj! Ker so pred nami jesenski in zimski meseci, ki prinašajo krajše dneve in slabše vremenske pogoje, s tem pa tudi slabšo vidljivosti in vozne razmere, policisti ponovno opozarjajo na previdno in strpno vožnjo ter dosledno spoštovanje predpisov.

Da bi bila prometna varnost ob koncu leta boljša oz. da se ne bi poslabšala, bodo policisti izvajali preventivne in represivne aktivnosti, s katerimi bodo neposredno nadzirali udeležence cestnega prometa. Prav tako bo policija sodelovala v nacionalnih akcijah, ki so predvidene v tem obdobju (za večjo varnost pešcev, za vožnjo brez alkohola itd.), in tako še intenzivneje poskušala zagotoviti boljšo prometno varnost.

Poslabšalo se je predvsem  prometno stanje med šibkejšimi udeleženci – pešci in kolesarji. Predvsem je bilo v prvih osmih mesecih letošnjega leta (v primerjavi z enakim obdobjem lani) več umrlih pešcev in kolesarjev. Glede na prihajajoči čas, ko bodo dnevi krajši, vremenske razmere pa manj ugodne (megla, dež, sneg), je pričakovati dodatno poslabšanje prometne varnosti med šibkejšimi udeleženci cestnega prometa, saj bodo ti manj vidni in jih bodo vozniki motornih vozil teže opazili. Policisti zato opozarjajo, da pešci in kolesarji (pa tudi motoristi, ki se bodo tudi jeseni podali na motor), ustrezno poskrbijo za svojo vidnost.

Po statističnih podatkih je nesreč in poškodovanih manj kot leto poprej

V prvih osmih mesecih letošnjega leta (od 1. januarja do 31. avgusta 2013) se je na slovenskih cestah zgodilo 12.268 (15.596) prometnih nesreč, v katerih je umrlo 74 (79 ) udeležencev, 441 (617) se jih je hudo telesno poškodovalo in 5.337 (5.653) lahko telesno poškodovalo. Najpogostejši vzrok prometnih nesreč s hujšimi posledicami ali s smrtjo udeležencev je neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti. V letošnjem letu je zaradi neprilagojene hitrosti umrlo 28 (31) udeležencev, 165 (217) se jih je hudo telesno poškodovalo, zaradi neupoštevanja pravil o prednosti je umrlo 17 (7) udeležencev, 71 (123) pa se jih je hudo telesno poškodovalo. V prometnih nesrečah je umrlo največ voznikov osebnega avtomobila, kar 20 (28), in voznikov motornih koles, kar 15 (16), sledijo pa pešci 15 (9) ter kolesarji 11 (9). *V oklepajih so podatki za lansko leto.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »

19 let PORAVNAVE

Junija 2002 je bila prvič registrirana domena poravnava.si ter postavljena spletna stran na kateri ste lahko našli vse informacije v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine za

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …