fbpx

Osebni stečaj navkljub zaposlitvi

Institut osebnega stečaja je namenjen insolventnim (plačilno nesposobnim) potrošnikom, fizičnim osebam oziroma podjetnikom posameznikom. Dejansko postopek osebnega stečaja z odpustom obveznosti predstavlja rešitev posameznika, ki ima dolgove, katere ne more in ne bo mogel odplačati.

Zmotno in napačno je prepričanje, da oseba, ki je zaposlena ne more v osebni stečaj ali, da se sam postopek ne izplača. Dejstvo je, da je predpogoj za sprožitev postopka osebnega stečaja insolventnost. Slednje pomeni, da potrošnik s svojimi obveznostmi zaostaja vsaj dva meseca v trikratniku njegovih prihodkov.

Velikokrat je oseba, ki je zaposlena, v tako velikih finančnih težavah, da se že sooča s postopki izvršbe. Postopki izvršbe so zelo neprijetni, saj ima potrošnik blokirane vse tekoče račune. V nadaljevanju pa, prej ko slej, sledi izvršba na premičnine in skrajno neprijetni obiski izvršiteljev. Ni nepomembno dejstvo, da se taka oseba znajde v začaranem krogu. Obresti in stroški izvršilnih postopkov naraščajo, tako da se poplačilo glavnice sčasoma zdi nemogoče. Edina rešitev, v takem primeru, je postopek osebnega stečaja in odpusta obveznosti.

Dejstvo, da je potrošnik zaposlen, bo prej koristilo, kot ne. V času postopka, bo zaposleni osebi ostal prihodek v višini približno 613,00 EUR, prav tako pa ji ne bodo odtegnjena druga, z zakoni določena sredstva. Stečajni upravitelji so naklonjeni osebam, ki so zaposlene, saj na ta način potrošnik aktivno sodelujejo v samem postopku osebnega stečaja in ne ostane pasiven. V kolikor oseba ni zaposlena, nima nikakršne socialne varnosti in bo morala poprijeti za vsako, še tako neprijetno delo, ki ji bo ponujeno. V kolikor ne bi sledila zapisanemu, bi prišlo do neprijetne in nezaželene posledice – neodpusta dolgov.

Za konec. Ne bojte se postopka osebnega stečaja, če ste zaposleni. Še več, cenite svojo zaposlitev in delo in se hkrati finančnega bremena rešite s postopkom osebnega stečaja. Po končanju samega postopka, ne boste več čutili nikakršnih negativnih posledic in zaživeli boste novo življenje, brez finančnih težav.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »

19 let PORAVNAVE

Junija 2002 je bila prvič registrirana domena poravnava.si ter postavljena spletna stran na kateri ste lahko našli vse informacije v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine za

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …