fbpx

Odškodnina zaradi padca meteorita

Pred kratkim se je v Rusiji pripetil nenavaden, izjemno redek dogodek, saj je v ozračje vstopil okoli 10 ton težak meteorit in eksplodiral na poseljenem območju, pri tem pa poškodoval več kot tisoč ljudi. Med drugim je nastala tudi velika materialna škoda na stavbah. Zemljo je namreč šele dve minuti in pol po vstopu meteorita v ozračje dosegel zvočni udar eksplozije, ki je dobesedno odpihnil številna okna in vrata ter poškodoval številne stavbe.

Padec meteorja se šteje kot nenavaden dogodek oziroma kot nezgoda, saj je deloval neodvisno od volje ljudi in imel za posledico okvaro zdravja ljudi, saj so številni ljudje potrebovali zdravniško pomoč. V takšnih primerih lahko osebe, ki so nezgodo zavarovane, zahtevajo izplačilo zavarovalnine iz naslova nezgodnega zavarovanja. Oškodovanci so upravičeni do izplačila dnevnega nadomestila za čas aktivnega zdravljenja ter do izplačila invalidnosti, če jim je nezgoda zapustila trajne posledice. Stopnjo invalidnosti določi po pregledu oškodovanca zdravnik cenzor na zavarovalnici in se ugotavlja eno leto po zaključenem zdravljenju.

Zaradi nastale materialne škode na stavbah lahko upravičenci zahtevajo tudi odškodnino, če imajo zavarovane svoje nepremičnine. Zavarovanje krije uničenje in poškodovanje zavarovanih stvari, ki so posledica zavarovane nevarnosti, torej v primeru požara, strele, eksplozije, toče, viharja, poplav, izliva vode in podobno.

Ravno zaradi  izogiba visokim stroškom v primeru naravnih nesreč (npr. padec meteorita na zemljo, požar, strela, eksplozija, toča in podobno)  in ostalih nevarnosti, ki lahko ogrozijo nepremičnine, je potrebno nepremičnine ustrezno zavarovati. V primeru, da nimamo urejenega tovrstnega zavarovanja, sami nosimo odgovornost za nastalo materialno škodo.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Poškodba pri delu in odškodnina

Poškodba pri delu je eden najpogostejših razlogov za odsotnost zaposlenega delavca. V večini primerov je za nastalo škodo odgovoren delodajelec, ki odgovornost pogosto prevzema nase

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …