fbpx

Odškodnina za prometno nesrečo

Do izplačila odškodnine je pravno voden postopek za vas brezplačen!

Odškodnina za prometno nesrečo je vaša pravica!

Ste se poškodovali v prometni nesreči, v kateri ste bili udeleženi kot voznik ali sopotnik oziroma kot motorist, pešec, kolesar ali povzročitelj in obiskali bolnišnico, zdravstveni dom ali osebnega zdravnika?

odškodnina za prometno nesrečo

Po zakonu VAM PRIPADA odškodnina za prometno nesrečo, ob kateri obiščete zdravnika (urgentni center, osebni zdravnik)!

Odškodnina za prometno nesrečo vam pripada tudi pri manjših oziroma lažjih poškodbah, za katere bi mislili, da do odškodnine niste upravičeni.

NAJVEČJA NAPAKA PO PROMETNI NESREČI: "Nič mi ni."
NAJVEČJA NAPAKA PO PROMETNI NESREČI: "Nič mi ni."@poraVnava_svetuje
Read More
Največkrat pri delu slišimo stavek od strank: "Imel sem manjšo prometno nesrečo pri kateri se nisem poškodoval. Nič mi ni." POZOR! Ne delajte te napake! Tudi udarci so poškodbe za katere vam pripada odškodnina za prometno nesrečo.

Odškodnina za prometno nesrečo tudi, če ste vi povzročitelj prometne nesreče!

Prepričanje, da v primeru, ko ste povzročili prometno nesrečo, nimate pravice do odškodnine, je napačno. Tudi če ste povzročitelj nesreče, lahko upravičeno zahtevate odškodnino, vendar je to možno le, če imate sklenjeno zavarovanje AO+ pri zavarovalnici.

Zneski odškodnine za prometno nesrečo

Zneski odškodnine in višina odškodnine za prometno nesrečoje v veliki meri odvisna od samega vodenja odškodninskega postopka. Zato vam svetujemo, da se čimprej odločite za strokovnjaka za odškodnine!

ODŠKODNINA ZA PROMETNO NESREČO

Kako do visoke odškodnine za prometno nesrečo?

Odškodnina za prometno nesrečo vam pripada po zakonu. Naši izkušeni pravniki se bodo temeljito posvetili vašemu primeru in uredili vse potrebno, da boste iz naslova zavarovanja avtomobilske odgovornosti prejeli odškodnino za prometno nesrečo, ki vam pripada!

Vsakemu primeru se posebej posvetimo in storimo vse potrebno, da naše stranka dobi najvišjo možno odškodnino za prometno nesrečo, tako iz naslova telesnih in duševnih bolečin, kakor tudi strahu.

V katerih primerih vam pripada najvišja poravnava oz. odškodnina za prometno nesrečo?

Odškodnina za prometno nesrečo vam pripada:

  • če ste bili poškodovani v prometni nesreči po tuji krivdi.
  • če ste se poškodovali kot sopotnik.
  • če ste bili poškodovani ali udeleženi kot pešec, kolesar in motorist.
  • kadar ste bili za nesrečo krivi vi in ste se ob tem poškodovali.
  • če je nesrečo povzročil neznan voznik.
  • če ste se poškodovali v nesreči, v kateri je bil povzročitelj tujec.
ODŠKODNINA ZA PROMETNO NESREČO poraVnava

Tudi, če se ne odločite za nas, se odločite za nekoga drugega. Odločite se hitro, čimprej oz. takoj!! Pomembno je namreč, da se vas vodi in spremlja skozi nevsakdanje postopke, od začetka nesreče do konca zdravljenja. 

Temeljni zakon odškodninskega prava je Obligacijski zakonik. Podrobna pravila o odškodnini za prometno pa najdemo tudi v številnih drugih zakonikih.

V nadaljevanju preberite 33 najpogostejših vprašanj in odgovorov za odškodnino za prometo nesrečo

1. Kaj moram storiti takoj po nesreči?

Življenje in zdravje je na prvem mestu zato morate najprej zavarovati sebe, svoje sopotnike in ostale udeležence v prometni nesreči. Zavarovati morate tudi kraj dogodka.

Potem pa sledi del kjer lahko naredite malo morje napak, ki vam bodo lahko škodile, če želite prejeti visoko odškodnino za prometno nesrečo. Zato mi predlagamo: “Čim prej pokličite strokovnjaka za odškodnine v prometni nesreči!” Pot do odškodnine bo v tem primeru lažja in hitrejša, odškodnina pa bo 100% višja. Naše strokovnjake dobite na številki 080-13-14. Pokličite nas brez odlašanja!

2. Zakaj moram nekoga poklicati v primeru prometne nesreče?

Ne nekoga! Ampak strokovnjaka za odškodnine v primeru prometne nesreče.

Zakaj? Ker se je naš sistem razvil v vašega največjega nasprotnika na poti do odškodnine za prometno nesrečo. Policisti so preobremenjeni, zdravstvo je vedno bolj neučinkovito, zavarovalnici pa zagotovo ni v interesu izplačati vam preveč denarja za vaše poškodbe. Vse to se dogaja s ciljem, da se vam izplača čim nižja odškodnina za prometno nesrečo.

3. Do kakšne škode zame lahko pride?

Policija lahko naredi napako in tako v zapisniku manjkajo pomembni podatki, zdravstvo vas praviloma slabo in premalo kvalitetno zdravilo (dolga čakalne vrste, ne napotijo vas na dodaten pregled, zdravnik ima na urgenci samo 6 minut za vas), zavarovalnica pa vam zagotovo ne bo izplačala 10.000 eur namesto 5.000 eur. Kdo je prikrajšan? Samo vi!!! Zato se odločite takoj, komu boste predali vaš primer.

4. Kaj pa pridobim, če izberem vas?

Pridobite strokovnjake, ki jim je odškodnina za prometno nesrečo osnovno delo in strokovnjake, ki poznajo vse pasti na poti do visoke odškodnine. Pridobite tudi najpomembnejšega partnerja, ki vam bo stal ves čas postopka ob strani ter vam svetoval in vas vodil mimo zahtevnih ovir.

Pridobite pravnike, ki poznajo pravni vidik vašega problema ter resnično izkušene sodelavce, ki imajo prakso kako pravilno ravnati po prometni nesreči, kako se zdraviti in kako voditi celoten postopek.

Smo poznavalci odškodninske, prometne in zavarovalniške zakonodaje! Iz izkušenj (tudi lastnih), zelo dobro poznamo delovanje zdravstvenega sistema in ter delovanja sodišč.

5. Od česa je odvisno kako visoka bo odškodnina za prometno nesrečo?

Gre za mozaik različnih faktorjev, ki vplivajo na njeno višino. Največjo težo pa ima, po naših izkušnjah, dejstvo kdo vas vodi skozi celoten postopek in seveda na kakšen način. Kar res ni vseeno! Potem pa od vrste in teže poškodb, načina kako aktivno ste se zdravili, posledic, ki vas bodo spremljale, poklica, ki ga opravljate, iznakaženosti, … Spodaj si lahko preberete obsežnejši članek o tem.

6. Vsi mi pravijo naj pokličem zavarovalnega agenta. Kaj vi menite o tem?

Nič ni narobe, če ga pokličete. A nasvet kako ravnati, ko je v igri vaša odškodnina za prometno nesrečo, vam on ne sme in ne more dati. Zavarovalni agenti so strokovnjaki za zavarovanja in o njih vedo vse. O postopku odškodnine pa vam ne smejo svetovati, saj ne vedo kakšni zapleti vas čakajo na tej poti. Od težav pri zdravljenju, pri pravnih problemih itn. Tako bi vam lahko nevede in nehote, škodovali.

7. Kakšen bi bil po vaše najslabši nasvet?

“Počakajte do konca zdravljenja in se potem oglasite pri nas” To je nasvet, ki vam bo najbolj škodoval. Je daleč najslabši nasvet in te osebe ne smete poslušati. Ne sme se vas prepustiti usodi našega slabega celostnega sistema, ki je velik, slab in vas bo izigral, da bo vaša odškodnina za prometno nesrečo posledično nizka.

8. Kakšen pa bil bil potem najbolši nasvet za odškodnino po prometni nesreči?

Takoj se odločite za odškodninsko družbo, ki vas bo vodila skozi vse te zahtevne postopke in vam bo 24 ur/dan na razpolago za vaša vprašanja, ki jih boste zagotovo imeli tekom postopka. Veliko novih stvari se vam bo zgodilo in edino pametno je, da se z njimi soočate strokovno in učinkovito.

9. Na Googlu je prava zmeda okoli izbire prave odškodninske družbe in podjetja Poravnava d.o.o.?

Res je! Pogosto slišimo ta očitek in mi kot največja odškodninska družba v Sloveniji smo dolžni urediti nastalo zmedo. In jo tudi bomo! Pričeli smo 01.01.2021 z opozorilom konkurenci pred zavajajočim in neresničnim oglaševanjem in jih pozvali k spremembam. Sestavili smo tudi ekipo strokovnjakov, ki nam bo pomagala urediti nastalo zmedo. Pripravljeni smo za dolge in drage sodne postopke.

Drugače pa si lahko pomagate z 10-imi vprašanji, ki jih morate zastaviti odškodninski družbi s katero se pogovarjate, da vas bo zastopala.

10. Kaj mislite s tem "da vas bo vodila skozi postopek"? To ves čas omenjate.

To pomeni, da vam dajemo nasvete od trenutka, ko nas pokličite do trenutka, ko bo izplačana odškodnina za prometno nesrečo. Takoj po nesreči vam sporočimo kako morate odreagirati, da bo odškodnina za prometno nesrečo visoka.

Usmerjamo vas kako se kvalitetno zdraviti, da se lahko dobi največ denarja za vaše poškodbe tako, da imate ves čas ob sebi nekoga, ki skrbi za to, da bo vaša odškodnina za prometno nesrečo maksimalno visoka.

11. In kaj imam jaz od tega?

Preprosto. Prejmete lahko več denarja za vaše poškodbe. Kar je skupen cilj.

12. Ali je potreben pregled na urgenci takoj po nesreči?

Seveda! V kolikor so poškodbe tako hude, da morate nujno in takoj na pregled. Je pa pregled na urgentnem bloku tudi priporočljiv zato, da bo odškodnina za prometno nesrečo višja, saj mora osebni zdravnik ravnati po navodilih specialista, ki so praviloma bolj ugodna za vas. Če seveda veste kako na pregledu postopati. To pomeni, da se morate nanj pripraviti.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

IZRAČUNAJ SI ODŠKODNINO

Sledite spodnjim korakom do izračuna odškodnine.


ZKP - pravni strokovnjaki podjetja Poravnava d.o.o.

Dun & Bradstreet Slovenija s certifikatom potrjuje, da poraVnava izpolnjuje najvišji mednarodni standard odličnosti AAA in spada med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte, ki so upravičeni do uporabe mednarodno priznanega statusa Platinasta odličnost, ki je simbol standarda bonitetne odličnosti.

poraVnava se zavezuje, da bo vsem strankam zagotovila kakovostno storitev. Naša prednost je zagotavljanje najvišjih standardov na področju odškodninskega prava, ki jo pričakujete od nas in katero si naše stranke zaslužijo ter je glavni in najpomembnejši cilj našega delovanja.

Poravnava

Pokličite in vprašajte pravnika!

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …