odskodnina-v-primeru-zdravniske-napake 2

Odškodnina v primeru zdravniške napake

Do odškodnine v primeru zdravniške napake z izkušeno ekipo pravnikov

Kako do odškodnine v primeru zdravniške napake?

Z zdravstvenimi storitvami se sreča prav vsak. Ob poškodbi ali bolezni se zanašamo na zdravnike, na njihovo znanje in spretnosti, da pomagajo pri ozdravljenju. Zdravnikom zaupamo, saj večinoma ne razpolagamo z znanjem, ki bi ga potrebovali za presojo o pravilnosti načina zdravljenja in ustreznosti predpisanih zdravil. Lahko bi govorili skoraj o nadrejenem položaju zdravnika nad bolnikom, saj je vsak v času bolezni ali poškodb, torej v trenutku, ko potrebuje pomoč, še posebej zauplijiv, pa hkrati tudi najbolj ranljiv.

Napake se dogajajo povsod in zdravstvo pri tem ni izjema, napake so del človeške narave. So nekaj, kar se ne da v celoti opraviti. Od zdravnikov se pričakuje, da so pri opravljanju zdravstvene dejavnosti razumni in previdni ter ne kršijo tako imenovanega standarda skrbnosti, ki se od njih zahteva.

Posledice navadno ne nastanejo zgolj zaradi ene same zdravniške napake, ampak se odražajo kot komulacija napačnih odločitev. Med samim zdravljenjem lahko pride do poslabšanja zdravja ali se celo pojavi nova bolezen. Obe situaciji pa sta lahko posledici medicinske napake. Medicinske napake se lahko pojavijo v vseh obdobjih zdravnikovega srečevanja z bolnikom.

Naši izkušeni prvniki se bodo temeljito posvetili vašemu primeru in uredili vse potrebno, da boste v primeru zdravniške napake iz naslova zavarovanja poklicne odgovornosti prejeli odškodnino za škodo, ki vam je nastal in vam tudi posledično pripada!

Kaj obsega naša storitev v primeru zahteve za odškodnine v primeru zdravniške napake?

 1. Pridobitev in temeljita preučitev celotne zdravniške dokumentacije
 2. Posvetovanje o možnostih in načinih uveljavljanja vaše odškodnine
 3. Priprava in vložitev odškodninskega zahtevka
 4. Priprava in vlaganje urgenc, prošenj ali pritožb
 5. Priprava medicinskega izvedenskega mnenja, če je to potrebno
 6. Nakazilo vaše odškodnine v 24 urah od prejema

Za lažjo predstavo vam podajamo le nekaj uspešno rešenih primerov naše odlične ekipe pravnikov:

1. Spregledan izpah prsta na nogi po športni poškodbi;

» Takoj po poškodbi sem bil pregledan v zdravstveni ustanovi, kjer so mi kljub rentgenskemu slikanju (ki je kazalo na izpah palca na desni nogi), naredili le imobilizacija prsta. Ker sem imel hude bolečine sem opravil kontrolne preglede pri osebnem zdravniku, ki pa mi zaradi navodil specialista ni hotel sneti imobilizacije in pregledati poškodbe. Primoran sem bil imobilizacijo odstraniti sam, saj je je iz nje vil neprijeten vonj, bolečina pa je bila vedno hujša. Ko sem imobilizacijo odstranil je bilo vidno gnitje palca vse tja do mesa. Takoj sem opravil kontrolni pregled pri osebnem zdravniku, ki pa me je nemudoma poslal na pregled k specialistom. Sledila je operacijo in precej dolgotrajno zdravljenje.«
odskodnina-v-primeru-zdravniske-napake 3

2. Zaradi spregleda očitnih znakov za možgansko kap in posledično postavljene napačne diagnoze je bil oškodovanec odpuščen v domačo oskrbi, še isto noč pa je utrpel hudo možgansko kap, katero bi lahko ob pravilni obravnavi preprečili.

3. Zaradi nepravilne in nezadostne nege je oškodovanka ob dolgotrajni hospitalizaciji utrpela hude preležanine.

4. Oškodovanec je bil napoten na operativni poseg zaradi odstranitve kovinskega tujka v stegnu, kirurg pa je zaradi slabega pregleda dokumentacije odstranjeval lipom na drugem mestu stegna, katerega sploh ni bilo. Posledično je oškodvancu nastala dodatna velika rana na stegnu, tujek ni bil odstranjen, po nepotrebnem pa je bil dalj časa v bolniškem staležu.

5. Pri odstranitvi tipnega tumorja desne dojke je bil tumor napačno lokaliziran in posledično odstranjen zdravi del dojke. Oškodovanka je morala posledično ponovno skozi celotne predoperativne preiskave in na ponoven operativni poseg.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Zanesljivo in hitro z nami v 4 korakih do vašega cilja.

Celoten postopek od začetka do konca vodi odškodninski strokovnjak.

1 korak

Pregled dokumentacije

Po prejemu dokumentacije odškodninski strokovnjak celostno obravnava in temeljito preuči primer

2 korak

Sestava odškodninskega zahtevka

Pogajanje z zavarovalnico kakšna bo odškodnina za prometno nesrečo

3 korak

Sestava pritožb in urgenc

izdelava strokovne medicinske ocene, če je to potrebno

4 korak

Izplačilo odškodnine

V roku 24 ur od prejema nakazila vam izplačamo odškodnino

prometna nesreca

Pokličite in vprašajte pravnika!

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

ZLATA ODLICNOST exelence Poravnava
5/5

Poravnava se zavezuje, da bo vsem strankam zagotovila kakovostno storitev. Naša prednost je zagotavljanje najvišjih standardov na področju odškodninskega prava, ki jo pričakujete od nas in katero si naše stranke zaslužijo, je glavni in najpomembnejši cilj našega delovanja.

  5 star review  Profesionalni pristop, hitrost, … hvala

  thumb Metka Tekavec
  5/19/2020

  5 star review  Ste res enkratni.Lp.

  thumb Vera Podmiljsak
  11/19/2019

  5 star review  Super, super.

  thumb marija opresnik
  4/08/2020

  5 star review  Zelo sem zadovoljna z delom vaših pravnikov, uredili so mi odškodninski postopek ter pripravili darilno pogodbo, Hvala Almi in Juretu.

  thumb darja vidovic
  1/19/2017

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti