fbpx

O izbrisanih na konferenci v Varšavi

V torek in sredo, 03. in 04. 09. 2013 bo v Varšavi potekala Konferenca o človekovih pravicah v okviru Organizacije za varnost in sodelovanje (OVSE) v Evropi. Med drugim bodo na konferenci obravnavali tudi izbris stalnih prebivalcev Slovenije.

Inštitut za človekove pravice pri OVSE je kot edinega predstavnika iz naše države povabil g. Todorović Aleksandra, soustanovitelja in prvega predsednika Društva izbrisanih prebivalcev Slovenije. Na konferenci bo Todorović izpostavil zamudo Slovenije pri izpolnjevanju sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice, saj je leto dni, v katerem bi Slovenija morala vrniti izbrisanim stalno prebivališče ter pripraviti odškodninski shemo, minilo že junija letos. Ker je Slovenija ta rok zamudila, je 645 izbrisanih že vložilo tožbe proti Sloveniji na sodišče za človekove pravice v Strasbourgu.

Todorović bo na konferenci predstavil tudi osnutek novega zakona, ki naj bi ga slovenski parlament obravnaval predvidoma septembra, vendar izbrisani s predlaganim pavšalom niso zadovoljni in menijo, da gre za ponovno nespoštovanje človekovih pravic. Todorović bo na konferenci izpostavil tudi to, da zaradi izbrisa ni bil še nihče ovaden, čeprav so odgovorne osebe znane.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …