fbpx

Kakšne so posledice v primeru pobega s kraja prometne nesreče?

ZA več informacij o odškodnini za prometno nesrečo lahko preberete na ODŠKODNINA ZA PROMETNO NESREČO. ZAGOTOVITE SI VISOKO ODŠKODNINO.

Zakon o pravilnih cestnega prometa (ZPrCP) v 110. členu določa, da se voznik motornega vozila, ki pobegne s kraja prometne nezgode, kaznuje z denarno kaznijo v višini 1.200,00 € ter z 18 kazenskimi točkami. Kazen je torej precej visoka, pogoj pa je seveda, da se povzročitelj, ki pobegne tudi izsledi. Poleg denarne kazni in kazenskih točk, pa lahko povzročitelja čaka tudi kazenska ovadba npr. v primeru, da so nastale hujše posledice. Poleg tega bo tako dejanje pustilo še eno posledico – zoper pobeglega voznika bo imela zavarovalnica regresni zahtevek. Slednje pomeni, da bo zavarovalnica vsem udeležencem prometne nesreče, ki so utrpeli materialno ali nematerialno škodo, le to povrnila, celoten znesek pa bo nato zahtevala od povzročitelja.

V primeru, da se pobeglega voznika ne odkrije, bo odškodnino za nematerialno škodo izplačalo Slovensko zavarovalno združenje, vendar največ do minimalne zavarovalne vsote, ki je bila predpisana na dan škodnega dogodka. Obseg kritja za škode, ki jih povzročijo neznani vozniki, je torej omejen. V primerih, ko oškodovanec utrpi škodo zaradi smrti, telesnih poškodb ali telesne okvare in se je ob tem bolnišnično zdravil vsaj 5 dni, Slovensko zavarovalno združenje – Škodni sklad odgovarja tudi za škodo, ki je nastala zaradi uničenja ali poškodovanja stvari, ob upoštevanju soudeležbe oškodovanca pri škodi v višini 500 evrov (franšiza).

Zapustitev kraja nesreče ima lahko zelo hude posledice, ki lahko v veliki meri negativno vplivajo na celotno življenje. Namreč v primeru smrti katerega od udeležencev, bo lahko regresni zahtevek zavarovalnice zelo visok, celo tako, da ga je potrebno odplačevati celo življenje. Statistika pa kaže na to, da se pri veliki večini (okrog 70%) prometnih nesreč s pobegom odkrije pobegli voznik, zato nam tako ravnanje prinese veliko več škode kot koristi.

Za kakršne koli informacije v zvezi s postopki pridobivanja odškodnine ali pa samega odškodninskega postopka, nas lahko kontaktirate na brezplačno tel št. 080 13 14 ali na preko spletne pošte info@poravnava.si.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »

19 let PORAVNAVE

Junija 2002 je bila prvič registrirana domena poravnava.si ter postavljena spletna stran na kateri ste lahko našli vse informacije v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine za

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …