fbpx

Kako postopati v primeru nezgode pri adrenalinskih športnih dejavnostih?

Ste se že poizkusili v popularnih adrenalinskih športih kot so zorbing, bungee jumping, adrenalinska vožnja z banano, panoramski ogled s padalom, aktivnosti v zraku (t.i. air športi)…? Pri tovrstnih  športnih atrakcijah gre za popolno doživljanja adrenalina, ki ga lahko preizkusi  kdorkoli, ki si tega želi. Načeloma pri teh športih ne bi smelo iti za nevarno obliko zabave, vendar je vsaka stvar v napačnih razmerah lahko potencialno  nevarna.

Nedavno je prišlo do nezgode na smučišču v Rusiji, kjer se je zabava sprevrgla v nočno moro, v kateri je življenje izgubila ena oseba, ko je pri t.i. zorbingu ogromna žoga, v kateri sta bila dva turista, zašla s proge in se skotalila v prepad.

Če ste se poškodovali med adrenalinskim doživetjem, ki si ga prej niste mogli niti predstavljati, lahko zahtevate ustrezno denarno odškodnino za telesne poškodbe. Ne pozabite, da je po nezgodi priporočljivo poskrbeti, da se škodni dogodek primerno evidentira (zapisnik o nezgodi), kar nam lahko kasneje pomaga pri uveljavljanju odškodninskega zahtevka. Pomembno je torej, da zberemo čim več dokazov o sami nesreči, saj bomo le z njimi dosegli povračilo odškodnine. Odškodninski postopek se lahko sproži neposredno zoper upravljavca ali zavarovalnico, kjer je imel zatrjevani upravitelj sklenjeno zavarovanje, ki krije takšno civilno odgovornost. Prav tako je potrebno opraviti pregled pri zdravniku, ki bo diagnosticiral vaše poškodbe ter predpisal ustrezno zdravljenje.

Če nimate izkušenj z uveljavljanjem odškodninskih zahtevkov, je priporočljivo poiskati strokovno pomoč pravnih strokovnjakov, ki vam bodo znali ustrezno svetovati.

Za kakršne koli informacije v zvezi s postopki pridobivanja zdravstvene dokumentacije, ali pa samega odškodninskega postopka, nas lahko kontaktirate na brezplačno tel št. 080 13 14 ali na preko spletne pošte info@poravnava.si.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »

19 let PORAVNAVE

Junija 2002 je bila prvič registrirana domena poravnava.si ter postavljena spletna stran na kateri ste lahko našli vse informacije v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine za

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …