fbpx

Kaj mora vsebovati predlog za stečaj?

V ZFPPIPP je določeno kaj natančno mora vsebovati predlog za začetek stečajnega postopka. In sicer, mora vsebovati identifikacijske podatke o dolžniku, opis dejstev in okoliščin, ki dokazujejo, da je dolžnik postal plačilno nesposoben ter dokaze o teh dejstvih ter zahtevek, da se zoper dolžnika začne stečajni postopek. Poleg določene vsebine, je predlogu za stečaj potrebno priložiti tudi določeno dokumentacijo, in sicer, kot že omenjeno, dokaze, da je dolžnik insolventen ter dokaz o plačilu predujma za kritje začetnih stroškov stečajnega postopka, v kolikor je to potrebno.

Kaj vse je potrebno napisati in priložiti predlogu za začetek stečajnega postopka pa je odvisno tudi od tega ali predlog vlaga sam dolžnik ali ga vlaga upnik. Kadar predlog za stečaj vlaga upnik, mora dokazati obstoj terjatve do stečajnega dolžnika ter da dolžnik zamuja s plačilom te terjatve več kot dva meseca. Predlog za začetek stečajnega postopka se lahko umakne samo do izdaje sklepa o začetku stečajnega postopka.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …