fbpx

Kaj je po zakonu, ki ureja poplačilo upravičenih varčevalcev nekdanje LB sploh »neizplačana stara devizna vloga«?

Kaj bo Slovenija sploh izplačevala oziroma kaj sploh je neizplačana devizna vloga po zakonu, ki ureja poplačilo upravičenih varčevalcev nekdanje LB? Neizplačana devizna vloga je stanje terjatev fizične osebe (upravičenca) do Ljubljanske banke, oziroma njenih glavnih podružnic (filijal) Sarajevo in Zagreb na deviznih računih na dan 31.12.1991, vključno s pogodbenimi obrestmi.

Pri tem je bistveno, da vloga ali njen del še ni bil izplačan ter da vloga ni bila, na podlagi predpisov držav delovanja obeh podružnic prenesena na kakšno drugo pravno osebo ali na posebne račune za namene posebne uporabe. To pomeni, da hrvaški varčevalci, kateri so prenesli svojo devizno vlogo na drugo pravno osebo v skladu s predpisi Republike Hrvaške, ki so urejali prenos in prevzem jamstva za stare devizne vloge, niso upravičeni do izplačila po tem zakonu. Prav tako do izplačil ne bodo upravičeni varčevalci glavne podružnice Sarajevo, kateri so v skladu s predpisi BiH prenesli svoje vloge na posebne račune za namen uporabe v postopku privatizacije.

Kot je že bilo rečeno, je bistveno, da vloga še ni bila izplačana, kar pomeni Republika Slovenija ne bo izplačevala vlog, katere so že bile dvignjene ali poplačane oziroma bo višina izplačila vloge ustrezno zmanjšana glede na vsa izplačila, odlive in koriščenja sredstev na katerikoli drugi osnovi (tudi humanitarni), če je že prišlo do delnega izplačila oziroma delnih odlivov sredstev s posamezne vloge.

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Poškodba pri delu in odškodnina

Poškodba pri delu je eden najpogostejših razlogov za odsotnost zaposlenega delavca. V večini primerov je za nastalo škodo odgovoren delodajelec, ki odgovornost pogosto prevzema nase

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …