fbpx

Izvršba – izterjava terjatev

Ker se naše podjetje ukvarja s širokim spektrom pravnega svetovanja posameznikom in podjetjem, svojim strankam poleg ostalih storitev (vlaganje odškodninskih zahtevkov, pravno svetovanje, sestavljanje listin, pogodb,…), nudi tudi hitro in učinkovito izterjavo terjatev. Če ste naveličani klicanja in opominjanja vaših dolžnikov, nimate časa in potrpljenja, da bi dolžnike naprošali, da vam vrnejo vaš denar, potem ste na pravem naslovu!

Naša uspešnost na tem področju je posledica strokovne podkovanosti našega kadra, izkušenj in odnosa do strank ter njihovih primerov. Namreč s pravilnim prvim pristopom dolžniku je večina upnikov poplačana že PRED sprožitvijo izvršilnega postopka, saj se tudi dolžniki večinoma zavedajo povečanih stroškov, ki jih doletijo v primeru izvršbe. Zato je v večini primerov tudi v njihovem interesu čimprejšnje poplačilo dolga, pri čemer pa nikoli ni odveč majhna »spodbuda«.

Za vložitev izvršbe potrebujete le verodostojno listino ali izvršilni naslov. Med verodostojne listine štejemo:

  • fakturo (račun, obračun obresti),
  • menico in ček s protestom in povratnim računom,
  • javno listino,
  • izpisek iz poslovnih knjig, overjen s strani odgovorne osebe,
  • po zakonu overjena zasebna listina,
  • listina, ki ima po posebnih predpisih naravo javne listine.

Med izvršilne naslove pa spadajo:

  • izvršljiva sodna odločba,
  • izvršljiv notarski zapis,
  • druga izvršljiva odločba ali listina, za katero zakon, ratificirana in objavljena mednarodna pogodba ali pravni akt Evropske unije, ki se v Sloveniji uporablja neposredno, določa, da je izvršilni naslov.

Začetni stroški so minimalni, tekom izvršilnega postopka pa od dolžnika zahtevamo njihovo vrnitev. Za vas izpeljemo in vodimo celoten postopek, vse od vložitve predloga za izdajo sklepa o izvršbi, do poplačila. Zato ne odlašajte in se zglasite v vam najbližji poslovni enoti, kjer vam bomo svetovali.

Kontakt:
Brezplačna tel. št. 080 13 14

Elektronski naslov: info@poravnava-pna.si

Oddelek za izvršbe
Maja Ahmetovič
030 300 607

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

5 NASVETOV: Poškodba na delu

Poškodba na delu in odškodnina Ste se poškodovali pri delu? NUJNO preberite kako ravnati po poškodbi pri delu! 1. TAKOJ POIŠČITE ZDRAVNIŠKO POMOČ Prvi korak

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …