fbpx

Izplačilo odškodnine v primeru poslabšanja zdravstvenega stanja po že sklenjeni izvensodni poravnavi

Vedno znova se poraja vprašanje kaj narediti v primeru,  ko se zdravstveno stanje močno spremeni in je posledica same nesreče, za katero je oškodovanec že dobil izplačano odškodnino po sklenjeni izvensodni poravnavi z zavarovalnico. Še zmeraj prevladuje mnenje, da se s podpisom izvensodne poravnave in z izplačilom odškodnine postopek zaključi, ne glede na to kakšne posledice se lahko pokažejo po samem zaključku postopka. Vendar ne, ni tako. V določenih primerih je tudi po sklenjeni izvensodni poravnavi mogoče postopek nadaljevati.

Kljub temu, da je bila sklenjena izvensodna poravnava, oškodovancu po zakonu pripada pravica zahtevati odškodnino za tisto negmotno škodo, ki presega škodo, ki je bila znana ob sklepanju izvensodne poravnave in ki jo je bilo mogoče pričakovati kot gotovo po normalnem teku stvari. “Dodatno” odškodnino je torej mogoče zahtevati, kadar je po sklenjeni poravnavi prišlo do škode zaradi nadaljnjega nepredvidenega poslabšanja zdravstvenega stanja. Gre za tako poslabšanje zdravstvene stanja, ki po normalnem teku stvari ni bilo predvidljivo oziroma do kakršnega ob normalnem teku stvari ne bi smelo priti. V vsakem primeru mora iti za »novo škodo«.

Za kakršne koli informacije v zvezi s postopki pridobivanja odškodnine ali pa samega odškodninskega postopka, nas lahko kontaktirate na brezplačno tel št. 080 13 14 ali na preko spletne pošte info@poravnava.si

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …