fbpx

Hrvaška po smrti na cestah med najslabšimi v EU

Po statističnih podatkih iz leta 2018 se največ nesreč s smrtnim izidom pripeti v Romuniji, in sicer je bilo v lanskem letu 96 smrtnih žrtev na milijon prebivalcev. Sledi ji Bolgarija z 88-mi smrtnimi žrtvami na milijon prebivalcev, tretja je Latvija z 78 mrtvimi in četrta pa Hrvaška z 77 smrtnimi žrtvami na milijon prebivalcev. Sledijo ji Poljska (76), Madžarska in Grčija vsaka po 64.

Kot lahko vidimo imajo največ smrtnih žrtev v prometnih nesrečah države Vzhodne Evrope. Za primerjavo si poglejmo še evropske države, kjer je povprečno število mrtvih na milijon prebivalcev 49, in sicer jih je Anglija imela 28, Danska 30, Irska in Nizozemska pa po 31. Več kot očitno so vidne razlike med državami z večjimi prihodki oz, med SZ in JV Evropo. Razlog bi lahko tičal v razliki v kvaliteti in starosti vozil, stanju cest kot tudi v strožjem kontroliranju prometnih predpisov.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …