fbpx

Ali ste vedeli, da lahko zahtevate regres za 5 let nazaj? Delite med prijatelji, ki tega ne vedo

Plačilna disciplina delodajalcev v zvezi z regresom je čedalje slabša. Vse več je neizplačanih regresov, o čemer priča tudi podatek inšpektorata za delo, ki je lani ugotovil 2084 kršitev glede izplačevanja regresa, kar je 274 več kot leta 2016 in 749 več kot leta 2015. Do sredine letošnjega julija se je v primerjavi z enakim obdobjem lani število kršitev sicer nekoliko zmanjšalo, a po besedah inšpektorata še vedno zelo izstopa. Največ kršitev so ugotovili v gradbeništvu. Regres je pravica, ki se je delavcu ne more odreči in nikakor ni dopustno, da delavec namesto regresa prejme kakšno drugo ugodnost, kot se je zgodilo v primeru naše stranke, ko se je delodajalec skliceval na to, da mu namesto regresa plačuje najemnino. Tak dogovor je nedopusten, plačevanje najemnine pa ne odvzame delavcu pravico do regresa. Prav tako se delavec ne more odreči regresu, tudi če podpiše kakršenkoli dogovor, saj tak dogovor ne more biti veljaven. Delodajalec mora po zakonu o delovnih razmerjih delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače.

Številnim delavcem smo že pomagali do regresa. Ali ste vedeli, da lahko zahtevate regres za 5 let nazaj? Če imate tovrstne težave, nam pišite na info@poravnava.si ali pokličite na 080-13-14, in skupaj bomo preverili, kaj vse vam pripada.

Kontakt

Čas je bistvenega pomena, ko gre za odškodninske zahtevke iz naslova poškodb. Izpolnite spodnji obrazec in hitro vam bomo odgovorili.

Vsem strankam smo v okviru pravnega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 13 14 . Lahko pa nam pošljete sporočilo preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali do visoke odškodnine.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

prometna nesreca

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …