fbpx

Ali ste povzročili prometno nesrečo pod vplivom alkohola?

Čeprav gre morda res za hipotetično vprašanje, se nam v življenju lahko vse prehitro tudi zares zgodi kaj takega. Žal je že tako, da nesreča nikoli ne počiva!

Do nesreče lahko pride v neverjetno kratkem času. Čas ene sekunde je čas, ki ga imamo na voljo, da se od trenutka, ko opazimo določeno nevarnost, na to tudi odzovemo. Celoten odzivni (reakcijski) čas, ki nam je na voljo, je torej enak le pičli sekundi! Na našo odzivnost pa seveda vpliva tudi višina vsebnosti alkohola v krvi, ki lahko v višjih vrednostih bistveno podaljša naš reakcijski čas.

Pomemben dejavnik je tudi hitrost, s katero vozimo neposredno v času te ene sekunde pred trčenjem, oziroma nezgodo. Seveda tukaj igrajo svojo vlogo tudi drugi dejavniki, toda čas je gotovo najvplivnejši: na primer, v kolikor vozimo s hitrostjo 80 km/h, bomo v odzivnem času ene sekunde (torej v času, ko se še ne moremo ustrezno odzvati na nevarnost) prevozili 22,2 metra. To so izgubljeni, nujno potrebni metri pred začetkom zaviranja.

Če pa upoštevamo količino alkohola skupaj s časom, ki je minil od trenutka zaužitja do trenutka trčenja, vidimo, da krajši ko je časovni razmik med pitjem alkohola in trenutkom trčenja, večja je vsebnost alkohola in seveda obratno. Alkohol se namreč v organizmu (krvi) razgradi šele po 24-tih urah. Vsebnost alkohola vsekakor povečuje možnost, da povzročimo prometno nesrečo in sicer toliko bolj, kolikor več alkohola smo zaužili.

Seveda se na tem mestu vprašamo, kakšne so lahko posledice povzročitve nesreče pod vplivom alkohola? Odgovor je nedvomno vsakršne; od neznatne ali majhne materialne škode, pa vse do hujših ali celo tragičnih posledic.

Težave nastanejo, ko gre za hude posledice v obliki telesnih poškodb ali večje materialne škode na vozilu. Poleg tega pa tudi morebitne globe v višini 1000 ali več evrov, oziroma ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja ne moremo ravno šteti za zanemarljive, oziroma majhne posledice.

Vaša sreča v nesreči  pa je ta, da se lahko v primerih prometnih nesreč  in z njo povezanih posledic, kadarkoli obrnete na podjetje poraVnavaTM , kjer naši strokovnjaki učinkovito rešujejo takšne probleme. Strokovnost, dolgoletna praksa, uspešnost zaključenih postopkov, kakovost storitev,korektnost in pošten odnos do strank so glavna in najbolj pomembna zagotovila, da je podjetje poraVnavaTM še vedno vaš najboljši partner v nesreči!

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

law-scale

Zaposleni izkušeni pravniki

24-hour

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Zaposlujemo: PRAVNIK V PRAVNI PISARNI

Pridruži se ekipi poraVnave! 🧐 Koga iščemo?🎓 PRAVNIK M/Ž 📍 Kje?Ljubljana 🔥 Kaj nudimo?Polni delovni čas🕓Zaposlitev za nedoločen čas (poskusna doba 6 mesecev)🔒Razgibano delo 🤩Urejeno

Več »

19 let PORAVNAVE

Junija 2002 je bila prvič registrirana domena poravnava.si ter postavljena spletna stran na kateri ste lahko našli vse informacije v zvezi s postopkom pridobivanja odškodnine za

Več »
Piškotki

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …