fbpx
8 slabosti osebnega stečaja

8 slabosti osebnega stečaja

8 slabosti osebnega stečaja

Postopek osebnega stečaja ima za dolžnika praviloma prednosti a poleg teh so seveda prisotne tudi slabosti o katerih morate biti seznjanjeni. Večina jih je usmerjena dodatnim obveznostim, nekaj pa jih je tudi zelo pomembnih in zato jih je dobro vedeti. Naše priporočilo je, da pred vlaganjem predloga za osebni stečaj, opravite posvet pri pravnem strokovnjaku. Ne odlašajte!

  1. Omejena poslovna sposobnost, npr. dolžnik ne more brez soglasja sodišča odpreti novega bančnega računa, brez soglasja sodišča ne more odpreti s.p.-ja, ne more imeti podjetja, kreditna nesposobnost, dolžnik se ne more odpovedati dedovanju.
  2. Dolžnikovo premoženje, katerega lastnik je do celote, se v osebnem stečaju v celoti prodaja.
  3. V primeru brezposelnosti, obveznost mesečnega poročanja stečajnemu upravitelju o aktivnostih v zvezi z iskanjem zaposlitve.
  4. Dolžnost ažurnega obveščanja sodišču in stečajnemu upravitelju o vseh spremembah.
  5. V osebnem stečaju se ne odpustijo vsi dolgovi, izvzeti so npr. prispevki za s.p., globe, preživnina za otroke, škoda, povzročena namerno ali iz hude malomarnosti, škoda, povzročena s kaznivim dejanjem idr.
  6. Stečajni upravitelj ali upniki se lahko pritožijo na odpust obveznosti ali zahtevajo podaljšanje preizkusnega obdobja.
  7. V primeru poroštva se dolg odpusti samo dolžniku, ki gre v osebni stečaj, poroku pa obveznost ne ugasne.
  8. V stečajno maso spada tudi delež na skupnem premoženju. (vendar pa se ravno ta delež izedno težko proda na dražbi)

Samo zaradi vas poudarjamo, da je postopek osebnega stečaja samo navidezno preprost in ga nikakor ne urejajte sami. Tudi, če ne izberete nas, si čim prej izberite drugega strokovnjaka, ki vam bo svetoval!

Ne odlašajte! Pošljite nam sporočilo ali nas pokličite na 080-13-14.

Izdamo posebno jamstvo na izplačilo

Zaposleni izkušeni pravniki

Na voljo smo vam 24 ur na dan

Hitra in kvalitetna storitev

Poravnava

Brezplačni nasvet! Vprašajte pravnike.

Brezplačna številka. Dosegljivi smo 24 ur 7 dni na teden.

Preberite naš blog o odškodninah z veliko pravnimi nasveti

Poravnava d.o.o. Celje

Poravnava Celje nudi Celjanom in vsem prebivalcem Savinjske kvalitetno pravno svetovanje že dolgih 16 let. Leta 2004 se ja Ljubjanski ulica v Celju prvič odprla

Več »

Poravnava Murska Sobota – kratka predstavitev naše pisarne

Poravnava d.o.o. je po sedmih letih nadzora iz strani analitičnega podjetja Bisnode, prejela platinasto boniteto odličnosti. Gre za najvišje možno priznanje poslovne odličnosti, ki jo podjetje Bisnode podeljuje na evropski ravni. Poravnava d.o.o. je tako edino podjetje v branži (med 842), ki se lahko pohvali s takšnim dosežkom.

Več »

7 pasti osebnega stečaja

Prezadolženi dolžnik z osebnim stečajem lahko veliko pridobi, z neustreznim postopanjem pa lahko marsikaj tudi stori narobe in posledično trpi neželene posledice. Glavni namen in

Več »

Povratni klic svetovalca

Za več informacij in povratni klic našega svetovalca vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec ter si izberete termin, ki vam najbolj ustreza. Naši svetovalci vas bodo kontaktirali …